George Marin

În meciurile echipelor prahovene de handbal la juniori II, nici CSO Mizil, nici CS Brazi nu au avut prea multă șansă.
CSO Mizil a reușit câte 15 minute relativ bune în fiecare mitan. Restul… Punem pe seama lipsei de concentrare căderea de la jumătatea primei părți, cu câteva ratări ale mizilenilor, ratări care i-au descumpănit, lăsând cale liberă pentru contraatacuri și atacuri rapide bucureștene lipsite de minima repliere. Astfel, poarta mizileană a fost expusă în multe rânduri. În atac, prahovenii nu au speculat eficient partea stângă a defensivei bucureștene, una cu multe fisuri. Partea a doua a avut un scenariu asemănător, așa că diferența de scor reflectă ceea ce s-a petrecut pe teren.
CSO Mizil: Alexandru Drăghici (10 intervenții), Tiberiu Mareș (9) – Mihai Popescu (1 gol), Vlad Scarlat (3), Eduard Stan (1), Florin Vișoiu (2), Ștefan Stănescu (3), Vlad Leescu (1), Ștefan Coman (3), Mihai Moise, Andrei Vasile (2), Mădălin Costache (2), Andrei Dobrescu (7), Alexandru Grancea, Mihai Oprea (1). Antrenor: Marian Moise.
Aici este o discuție despre cât de corect este completată foaia de joc. L-am văzut pe portarul mizilean Drăghici executând și marcând dintr-o aruncare de la 7 metri, în minutul 10:15 al părții secunde, reducând scorul la 6-5 în favoarea bucureștenilor. Pe foaie, golul apare trecut la adversari, înregistrând 7-4!
În al doilea meci al zilei, deși pornită aproape fără nicio șansă, CS Brazi a fost „la mustață” de o semisurpriză. Dacă, în prima parte, echipierii Braziului l-au făcut mare pe portarul bucureștean, țintindu-l cu majoritatea aruncărilor pe sus sau la semiînălțime, în partea secundă, când CSM București a trimis în teren mai mulți jucători considerați a fi „linia a doua”, CS Brazi s-a ținut scai ca scor de mult mai titrata sa adversară. Mai mult, a și condus în două rânduri, ultima dată în minutul 18: 12-11. Cum s-au întâmplat toate acestea? Poate că o oarecare timorare a celor de la Brazi în fața unui adversar mult mai solid, cu un plus de forță – o caracteristică a tuturor echipelor ale CSM București – i-a făcut pe băieții de la Brazi să nu își exprime pe teren toate posibilitățile lor. Chiar și un contraatac – caz apărut rar la Brazi – s-a născut foarte greu, din trei pase, și a fost finalizat cu o aruncare în bară. Dar dovezi că prahovenii pot mai mult au apărut. Multele încercările ale lui Iordache de a sparge defensiva bucureșteană cu depășiri prin piruetă nu au avut succes. În schimb, acțiunile rapide, surprinzătoare au avut. Mai întâi au jucat o „aeriană” încheiată cu o aruncare în portarul advers, ca multe alte aruncări! Apoi au încheiat mitanul cu o astfel de acțiune rapidă, cu demarcare la semicerc. Au mai fost alte două asemenea acțiuni în partea secundă, când am văzut o acțiune cu demarcarea extremei prin spatele apărării adverse. Da, sunt perspective. Trebuie să lămurim un lucru pe care tabela de scor nu o face. CS Brazi a fost în poziție favorabilă de a încheia mitanul secund la egalitate. O eliminare controversată dictată de buzoianul Velișca (celuilalt arbitru, Carmen Bontea, nu i se poate reproșa nimic), a treia (cu descalificae), a lui Zlat, la scorul de 13-12 pentru bucureșteni, a cântărit destul de mult ulterior, deși niciuna dintre echipe nu a înscris vreun gol în timpul în care CS Brazi a fost în inferioritate.
CS Brazi: Cosmin Pavel (13 intervenții) – Robert Anghel (4 goluri), Mihai Iordache (5), Robert Cernat (1), Silviu Nicolae, Alexandru Zlat (8), Andrei Petcu (1), Valentin Dincă (3), Bogdan Mîrzea, Adelin Șerban, Ștefan Bâlc, Mateo Ion, Ionuț Atanasiu. Antrenor: Cristian Dumitru.
Rezultatele echipelor prahovene:
Fortuna București – CSO Mizil 42-26 (24-16, 18-10)
CSM București – CS Brazi 36-22 (18-7, 18-15)
Talentul Este Cheia – CS Brazi 47-29 (22-15, 25-14)
CSM București – CSO Mizil 36-32 (20-12, 16-20)
Fortuna București – CS Brazi 47-27 (19-13, 28-14)
Clasament: 1. CSM București 45p; 2. Fortuna București 34p; 3. Talentul este Cheia București 30p; 4. CSO Mizil 17p; 5. LPS Buzău 15,5p; 6. CS Brazi 14,5p.