CSU 2 Sibiu – CSM Ploieşti, mâine, ora 9:30, Sala „Transilvania”

Bogdan Chitic

Ultimele două partide disputate în campionatul Ligii I au lăsat un gust amar în vestiarul baschetbaliştilor de la CSM Ploieşti, care, pentru prima dată de la începerea competiţiei, au părăsit „zona de confort” a locurilor 1-2. Eşecul suferit la mijlocul săptămânii, în „Olimpia”, cu Ştiinţa Bucureşti, i-a trimis pe băieţii lui Ionuţ Ivan pe ultima treaptă a podiumului, în spatele celor de la BC Miercurea Ciuc, astfel încât meciul din Ardeal, împotriva echipei satelit a lui CSU Sibiu, devine unul extrem de important.
Ploieştenii au etalat un baschet de calitate, pe teren propriu, împotriva liderului Ştiinţa, într-un joc în care experienţa net superioară a bucureştenilor, dar şi unele decizii de moment au oferit victoria oaspeţilor. Pentru Vlad Dumitrescu şi colegii săi, a treia înfrângere a sezonului a fost sinonimă cu părăsirea poziţiilor ce trimit la faza semifinală, „alb-albaştrii” fiind conştienţi că, de acum înainte, nu mai au voie să facă niciun pas greşit. Mai mult decât atât, jucătorii CSM-ului trebuie să aştepte şi un pas greşit al principalei contracandidate, BC Miercurea Ciuc, întrucât, în caz de egalitate de puncte, la final, harghitenii sunt avantajaţi de coşaverajul meciurilor directe.
În aceste condiţii, pentru elevii lui Ionuţ Ivan, Cornel Alecu şi Titi Mircea, jocul de la Sibiu trebuie trecut neapărat în „sertarul” cu victorii, mai ales că, în tur, ploieştenii s-au impus cu un convingător 78-50. Rămâne de văzut, însă, ce jucători de la prima echipă a ardelenilor vor fi detaşaţi pentru confruntarea de duminică, ţinând cont că „gruparea mamă” va juca, sâmbătă seară, tot în „Transilvania”, un meci ce a născut întotdeauna mari orgolii, împotriva lui U BT Cluj Napoca. Şanse ca Vlad Tincu, Radu Vrâncean sau Daniel Banciu să apară duminică sunt destul de meci, dar, indiferent de circumstanţe, ploieştenii trebuie să-şi ia toate măsurile de precauţie, după ce, în urmă cu două luni, BC Miercurea Ciuc pierdea la o diferenţă consistentă, de 17 puncte, pe acest teren.
După acest meci, baschetbaliştii de la CSM Ploieşti vor intra în vacanţă până la începutul anului viitor, când îşi vor relua pregătirile în perspectiva atacării cu succes a ultimelor patru partide din cadrul sezonului regulat.