N. D.
Cu un profil aparte în domeniul universitar, recunoscut atât pe plan național, cât și peste hotare, UPG Ploiești este gazdă, în această săptămână, în mediul on-line, a unui important eveniment la care participă reprezentanți ai comunității academice din zeci de state.
Astfel, conform conf.univ.dr. Mirela Dulgheru, purtătorul de cuvânt al UPG Ploiești, instituția de învățământ superior prahoveană organizează, până pe data de 23 aprilie, “ERASMUS + Week- International Dimension in Petroleum – Gas University of Ploiești Virtual Network Ploiești, Romania”, la ceremonia de deschidere a acestui eveniment, organizată pe data de 19 aprilie, participând și reprezentanți ai ambasadelor din țările care au universități prezente la manifestare. Este vorba despre Albania, Egipt, Georgia, Spania, Serbia, Republica Moldova, Ucraina, Vietnam, China, Norvegia, Tunisia, Republica Azerbaijan, Italia, Federația Rusă, Belarus, Slovenia, Turkmenistan, Iordania. Potrivit coordonatorului Erasmus+ al UPG Ploiești, șef lucr.dr.ing. Casen Panaitescu, ”întâlnirea acestor parteneri va duce la creșterea gradului de vizibilitate internațională a Universității Petrol-Gaze din Ploiești și, prin contribuția programului Erasmus+, se va realiza un consorțiu internațional bazat pe cercetarea comună din domeniul energiilor a tuturor partenerilor din UE și nonUE participanți.” La rândul său, rectorul UPG Ploiești, prof.dr.ing.habil. Dinu Florinel, a ținut să menționeze că ”scopul acestei săptămâni Erasmus+ este de a dezvolta noi modalități de cooperare internațională și de susținere a mobilităților Erasmus+ chiar dacă, în această perioadă, acestea pot fi realizate numai în format virtual”, în timp ce prorectorul universităţii, prof.dr.ing. Ion Pană, a evidențiat importanța cercetării în cadrul universității ploieștene, în condițiile dezvoltării unei piețe a petrolului aflată în continuă transformare.
În cadrul evenimentului menționat sunt prevăzute și întâlniri organizate în grupuri de lucru corespunzatoare celor cinci facultăți ale UPG Ploiești, urmând să fie realizat și un schimb de bune practici în ceea ce privește punerea în aplicare a unor noi tehnici și metode de predare, dar și de adaptare a cursurilor și a materiilor la cerințele pieței muncii.