Deși este una dintre cele mai cunoscute obiective de acest gen din România, dar și din estul Europei, Salina Slănic a rămas, din punct de vedere investițional, în urma celorlalte sucursale ale Societății Naționale a Sării – SALROM, inclusiv din punct de vedere turistic.
Problema transportului în subteran a vizitatorilor, dar și ce investiții preconizează că va face în acest an SALROM – societate aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – pentru sucursala Slănic Prahova sunt subiecte ale unei interpelări adresate ministrului Claudiu Năsui de către Rodica Paraschiv, deputat PSD de Prahova.
„Potrivit art. 112 din Constituția României, “Guvernul şi fiecare dintre membrii săi au obligaţia să răspundă la întrebările sau la interpelările formulate de deputaţi sau de senatori, în condiţiile prevăzute de regulamentele celor două Camere ale Parlamentului”. Astfel, vă solicităm să ne comunicați, în scris, următoarele:
1. Ce investiții sunt prevăzute în anul 2021 la Sucursala Slănic Prahova a Societății Naționale a Sării – SALROM? Care este valoarea totală a proiectelor destinate sectorului turistic din Salina Slănic Prahova?
2. Care este situația actuală a transportului vizitatorilor în Mina Turistică Unirea din cadrul Salinei Slănic?
3. Vă solicităm să precizați dacă există un proiect pentru rezolvarea problemei liftului de acces în Mina Unirea și care este stadiul de aplicare a acestuia”, este textul interpelării adresate ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui.
Accesul vizitatorilor în Mina Unirea a Salinei Slănic se face în continuare cu microbuze, deși sunt aproape șapte ani de când liftul de acces în Mina Unirea s-a prăbușit în gol, din cauza unei defecțiuni.
Mina Unirea a Salinei Slănic Prahova se află la o adâncime de 208 metri și se întinde pe o suprafaţă de 53.000 de metri pătrați, fiind deschisă vizitării după anul 1970.