Aflați, de duminică, în cantonament, petroliștii au susținut, ieri, primul test al stagiului de la Săcele. După ce amicalul cu Sepsi Sf. Gheorghe a fost anulat, din cauza faptului că echipa de prim eşalon are mai multe cazuri de covid în lot, adversara elevilor lui Viorel Moldovan a fost formația de eșalon trei SC Popești Leordeni. Partida s-a desfășurat pe terenul sintetic de la Tărlungeni, în condiții meteorologice bune pentru această perioadă a anului, pe un teren degajat de zăpadă, după câteva zile în care a nins, vremea devenind şi ea mai “prietenoasă” cu fotbaliştii.
Cum jocul de ieri a fost primul dintr-o serie de trei partide test, în zile consecutive, programte în stagiul de la munte, Viorel Moldovan a căutat să “separe” lotul de jucători în formule diferite de echipă şi a ales să utilizeze același „11” pe tot parcursul întâlnirii, efectuând doar două modificări, pe final. A preferat, pentru primul joc, pe cei cu statut de “dubluri pe post”, la prima vedere, poate şi din cauză că adversarul a fost unul de eşalon inferior, iar astăzi va folosi, în al doilea amical de la Săcele, cu siguranţă, cam ce are mai bun la acest moment sub comanda sa.
Astfel, ieri, tehnicianul „galben-albaștrilor” a început meciul cu Cebotari – Olaru, Lică, Mondragon, Manolache – V. Bogdan, Ekollo, Mitrea, S. Tudor – Bratu – Balint, singurele înlocuiri fiind acelea ale lui Mondragon (ușor accidentat) și Vlad Bogdan, cei care le-au lăsat locul lui Țicu, respectiv Constantinescu.
Petroliștii s-au impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în prima repriză. Vali Balint (7) a deschis scorul, atunci când, plecat pe un contraatac, a trimis, de la 16 metri, în colțul din stânga portarului, iar Saim Tudor (43) a majorat diferența, pacălindu-l, cu un șut din afara careului, pe goal-keeperul bucureștenilor.
Astăzi, petroliștii au programat un alt joc de verificare, în compania colegei de eșalon Dunărea Călărași, iar mâine se va reveni la un adversar de eşalon trei – sâmbătă (23 ianuarie) fiind programat duelul cu AFC Odorheiu Secuiesc.
A reziliat Răuţă, mai urmează alţii…
Clubul Petrolul a anunţat oficial că a ajuns la un acord cu jucătorul Andrei Răuță, privind încheierea raporturilor contractuale. Sosit la începutul anului 2020 la FC Petrolul, fundașul central a bifat, pe parcursul ultimelor două sezoane, 16 prezențe oficiale în tricoul formației noastre, având și un gol marcat, în partida cu CS Mioveni, ultima din faza play-off a ediției 2019-2020, devenind, pentru o scurtă perioadă, chiar căpitanul echipei ploieştene!
După Botic şi Beleck, Răuţă este primul român care semnează rezilierea, din lista disponibilizaţilor, anunţată la începutul pregătirilor, fiind aşteptaţi să accepte condiţiile clubului pentru a pleca, Niţescu, Poelmans şi Mendoza.
Primul a primit “varianta” unui împrumut la Concordia Chiajna, dar nu accept deocamdată această… detaşare, în timp ce Mendoza ar trebui să revină la FC Botoşani, de unde este împrumutat.
Mai intră în discuţie şi despărţirea de Mondragon, respectiv Sorry Diarra, dar, în acest moment, situaţia acestora este departe de a fi clară, antrenorul Viorel Moldovan încă oscilând cu privire la soluţiile avute şi alegerea celor pe care se va baza în partea a doua a campionatului (vezi şi cazul Ekollo, camerunezul care după ce a fost transferat definitiv de la Astra, a fost îndrumat către Dunărea Călăraşi “pentru o zi”, revenindu-se apoi asupra acestei decizii, astfel că jucătorul se află în continuare sub comanda “Masculului Alfa” Moldovan).
Amânările, la ordinea zilei, în comisiile FRF!
Ieri, Federaţia Română de Fotbal, prin Comisia de Disciplină a acordat un nou termen în cazul incidentelor raportate de brigada de arbitri la meciul Petrolul – U. Craiova, chiar dacă au trecut luni bune de la acea partidă nereuşindu-se “identificarea vinovatului” (un membru al staffului echipei oltene este acuzat că a înjurat brigada condusă de Ionuţ Coza). Următorul termen acordat este peste o săptămână, la viitoarea şedinţă, din 27 ianuarie, dar şi mai tare este tergiversarea speţei “U. Cluj – Farul Constanţa.
Deşi toate cazurile similare s-au judecat relativ rapid ( U. Cluj a amânat meciul, din cauza cazurilor de coronavirus din echipă, apoi, la reprogramarea partidei, Farul nu s-a prezentat invocând acelaşi motiv şi aşteptând să câştige cu 3-0, la “masa verde”), FRF nu a luat o decizie privind acest meci, acordând, culmea, termen încă două săptămâni, pentru judecare, până la începutul lui februarie.
Normal ar fi ca, măcar până la reluarea meciurilor oficiale din eşalonul secund, care va avea loc în jurul datei de 20 februarie, să se dea un verdict! Nu de alta, dar echipele îşi fac “calcule” privind clasamentul final şi ar fi anormal să se “stea la cutie” cu 3 puncte care pot fi “direcţionate” apoi… subiectiv! Deşi, 100%, credem că nu este posibil aşa ceva în fotbalul românesc…