Stadionul ”Ilie Oană” a fost casă bună pentru mai multe echipe din Liga I, care, atunci când au avut probleme, au găsit înțelegere pentru a juca la Ploiești, până când propriile arene au devenit ”disponibile”. Au fost ”gazde” și implicit chiariașe ale Clubului Sportiv Municipal Ploiești, dintre echipele de Liga I, în ultimii ani, pe rând, Juventus (Daco-Getica) București, Viitorul Constanța, FC Voluntari, Chindia Târgoviște, Sepsi și ar fi fost și FCSB, dacă nu s-ar fi ”anulat” înțelegerea cu clubul lui Gigi Becali.
Dintre acestea, marea majoritate au înțeles să-și onoreze obligațiile de chiriași, mai ales că, așa cum se prevede în tarifele aprobate de către Consiliul Local Ploiești, sumele care trebuie plătite pentru a organiza un meci sunt mai mult decât rezonabile, mai ales pentru o echipă de prim-eșalon, maximum 15.000 de lei fiind „o factură” pentru arena ploieșteană!
Numai că, dintre echipele mai sus menționate, nu toate au înțeles să respecte contractele semnate, și, după ce au venit cu ”sărut-mâna” să fie primite la Ploiești pentru că nu aveau unde juca, la plecare, când nu au mai avut nevoie de stadion și au scăpat de statutul de ”chiriași”, au uitat să mai plătească și facturile restante!

Clubul din Voluntari a preferat să umble prin tribunale decât să fie un bun platnic

Un astfel de exemplu- clubul FC Voluntari, susținut de primăria comunei ilfovene, care nici după aproape trei ani nu a catadicsit să achite factura pentru folosința terenului din Ploiești (18 septembrie 2017, meciul FC Voluntari – ACS Poli), astfel că administratorul arenei – CSM Ploiești a trebuit să apeleze la instanță pentru a recupera contravaloarea ultimei facturi emise către FC Voluntari (în acel tur de campionat, ilfovenii au jucat mai multe meciuri pe stadionul ”Ilie Oană”).
Astfel, la Judecătoria Ploiești a fost înaintat, la finalul anului 2020, un proces, dosarul înregistrat cu numărul 25587/281/2020 primind deja un prim termen, în 28 ianuarie 2021 și, cel mai probabil, CSM Ploiești își va recupera banii după câteva luni de ”drumuri la tribunal”! Totuși, e greu de crezut că Voluntariul nu avea fonduri pentru a plăti această factură, fără a se mai ajunge prin tribunale… Și, ”Doamne ferește”, poate ilfovenii vor mai fi nevoiți, vreodată, să închirieze arena din Ploiești…

Chindia vrea înapoi pe ”Ilie Oană”!

Un alt club de Liga I, Chindia Târgoviște, a plecat de la Ploiești, deși era bun platnic, în general, dâmbovițenii fiind scoși de pe stadion, unde au jucat cu chirie, de la promovarea în Liga I (mai bine de un sezon) pentru a se proteja gazonul arenei ”Ilie Oană”, în perspectiva turneului final al Campionatului European de Fotbal Under 19, care va fi organizat de țara noastră (printre gazde fiind și arena din Ploiești) în vara acestui an. După ”exmatricularea” din Ploiești, Chindia a jucat la Giurgiu, câteva meciuri, găsind înțelegere la clubul Astra, pentru a termina jocurile oficiale din 2020, dar acum a rămas, din nou, ”pe drumuri”, trebuind să găsească, de urgență, altă soluție pentru meciurile considerate ”acasă”. Iar târgoviștenii trebuie să ”inventeze” repede ceva, peste doar o săptămână (miercuri 13 ianuarie, orele 17,00) având programat primul joc din retur, cu Poli Iași! Astfel, Chindia a înaintat o nouă solicitare pentru a intra pe stadionul din Ploiești, așteptând un răspuns favorabil din partea celor de la CSM, în caz contrar trebuind să se reorienteze de urgență către altă arenă, Mogoşoaia fiind varianta de… „avarie”!