Petre Apostol

Începutul acestui an vine cu o noutate în cadrul iSports Ploiești, clubul condus de Ionuț Urzeală (președinte) deschizând o secție de tenis de câmp, care se alătură, astfel, celor de baschet, dansuri, ciclism și handbal, existente deja. Secția de tenis se va dezvolta printr-o colaborare cu Academia S&F Tennis din Păulești.
„Prin această nouă secţie dorim să aducem către ploieşteni posibilitatea de a-şi începe activitatea în tenis, obiectivul fiind acela de a-i îndrăgosti pe copii de acest minunat sport”, ne-a declarat preşedintele clubului ploieştean, Ionuţ Urzeală. Totodată, acesta ne-a mai spus: „În prima parte a activităţii, vom oferi cursuri gratuite, având asistenţa celor de la S&F Tennis, urmând ca doi antrenori din cadrul clubului nostru să-şi înceapă efectiv activitatea din luna februarie. Cursurile se vor desfăşura atât în sală, cât şi în aer liber. Sperăm să creştem şi să aducem Ploieştiului un renume în tenis”.
În primă fază, cursurile se vor derula în sala de la Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploieşti, urmând ca, în vară, să se stabilească şi locul de desfăşurare pentru antrenamentele în aer liber.
Coordonatorul secţiei va fi Ovidiu Moldoveanu, instructor de tenis, cu experienţă de 2 ani, licenţiat internaţional (pentru categoria de vârstă 6-10 ani) şi junior development (iniţiere şi dezvoltare la grupele de vârstă 11-17 ani).
Secţia de tenis îl va avea drept consultant pe antrenorul Ştefan Niţă, Lector Professional Tennis Registry USA pentru Europa de Sud-Est, director de programe la Academia S&F Tennis, cu experienţă în antrenorat de 23 de ani.
De asemenea, ca antrenori vor fi Rareş Toader (antrenor debutant; Master performanţă în sport şi tenis – UNEFS) şi două colaboratoare de la S&F Tennis – Antonia Petrescu şi Miruna Marinescu (foste jucătoare de tenis; antrenoare de tenis cu 3 ani experienţă, având calificare naţională şi internaţională).
De menţionat şi faptul că realizarea unei secţii de tenis în cadrul clubului iSports a fost apreciată şi de una dintre fostele jucătoare reprezentative ale Ploieştiului, Mădălina Emprin (Gojnea), care a transmis: „Îl cunosc pe Ionuţ Urzeală de mai bine de zece ani şi m-am bucurat de faptul că a reuşit să răzbească în unele activităţi sportive, iar tenisul este printre acestea. Le doresc succes celor de la iSports în noua activitate şi sper să aducă rezultate frumoase oraşului Ploieşti”.
Finalistă la junioare la Roland Garros, în 2004, şi situată în Top 14 la junioare în acelaşi an, Mădălina a fost, de asemenea, între primele 150 de jucătoare ale lumii la senioare, reprezentând, totodată, şi România în Fed Cup (actuala competiţie intitulată Billie Jean King Cup), pentru care a câştigat şapte dintre cele opt partide disputate la simplu.