În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

25.11.2015, ora 17:26 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În municipiul Ploieşti, str. Ghe.Gr.Cantacuzino, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru asigurarea zonei, la un accident rutier în care au fost implicate două autorurisme.
În urma accidentului, autoturismele au fost avariate, iar conducătorii auto, o femeie de 32 de ani şi un bărbat de 28 de ani, precum şi un pasager, un bărbat de 35 de ani, au fost asistaţi medical de către echipajele SAJ Prahova.
Totodată, echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorii autoturismelor şi asigurarea zonei.

25.11.2015, ora 15:55 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În comuna Bărcăneşti, sat Româneşti, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, pentru asigurarea zonei şi acordarea primului ajutor medical, la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism.
În urma accidentului, autoturismul a fost avariat, iar conducătorul auto, un bărbat de 34 de ani, precum şi cei trei pasageri, au fost asistaţi medical de către echipajele SMURD şi SAJ Prahova. Doi dintre ei au fost transportaţi la spital, ceilalţi refuzând transportul.
Totodată, echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul autoturismului şi asigurarea zonei.

25.11.2015, ora 13:06 – TRANSPORT PERSOANĂ SUPRAPONDERALĂ
În oraşul Buşteni, strada Crinei, echipajele de pompieri au intervenit pentru transportul unei persoane supraponderale din apartament la ambulanţa SAJ Prahova.

26.11.2015, ora 05:31 – INCENDIU CASĂ PARTICULARĂ
În comuna Valea Călugărească, sat Dârvari, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Urmare a incendiului au ars aproximativ 50 mp acoperiş astereală lemn cu învelitoare tablă, bunuri de uz casnic şi gospodăresc. Nu au existat victime omeneşti ori animale.
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic de la un coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Echipajele SMURD au intervenit în 22 de cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.