Ţara noastră este inclusă de UEFA “la foc automat” pe lista celor care primesc în gazdă turnee finale, după Euro 2020 – devenit … 2021 și Euro U19 din 2021 (unde şi stadionul “Ilie Oană” va găzdui jocuri oficiale), România fiind desemnată, de data asta împreună cu Georgia, pentru a organiza încă un turneul final european!
Este vorba despre turneul Under 21 din 2023, UEFA anunțând Federația Română de Fotbal că țara noastră, alături de Georgia, va organiza turneul final, miza suplimentară a acelei întreceri fiind că se vor stabili și cele patru reprezentante europene la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris.
Reamintim, ţara noastră este calificată cu echipa Under 21, la Jocurile Olimpice care au fost şi ele “reportate”, anul viitor!
Jucătorii ce vor fi eligibili pentru această ediție, Euro 2023, sunt cei născuți începând cu 1 ianuarie 2000, astfel că o serie de jucători ploieşteni aflaţi acum “în circuit” la Astra sau Petrolul pot spera la convocări pentru acel turneu (Şerban, Manolache, Ţicu etc.), la care ţara noastră va fi calificată din oficiu.