Viorel Moldovan vrea să facă o... familie, lăsând jucătorii cu prietenele şi nevestele în Poiană

După deplasarea de la Târgu Jiu, petroliștii vor avea o pauză de două săptămâni în campionat. Partida din runda a șaptea, cu CSM Slatina, programată să se desfășoare pe „Ilie Oană”, pe 10 octombrie, a fost amânată pentru data de 28 octombrie, în condițiile în care gruparea olteană va avea, pe parcursul săptămânii viitoare, doi juniori convocați la echipa națională „U19”, dar și ținând cont de faptul că, pe 14 octombrie, la Ploiești se va disputa meciul România-Austria, din cadrul UEFA Nations League.
Astfel, „lupii” vor profita de acest „liber” neprogramat pentru a efectua un scurt stagiu de pregătire montan, început ieri, care va dura până în week-end. Viorel Moldovan și elevii săi își vor stabili cartierul general la Hotel Bradul din Poiana Brașov, iar cantonamentul se va încheia cu două teste, ambele urmând să fie susținute în compania unor prim-divizionare.
Vineri, Petrolul va juca, la Brașov, cu Sepsi Sf. Gheorghe, pentru ca sâmbătă să o întâlnească pe FC Voluntari, întâlnirea urmând să se dispute pe terenul grupării ilfovene.
Elevii lui VIorel Moldovan au parte de o săptămână ”interesantă, luându-se decizia ca, jucătorii care au soții sau prietene și vor să fie însoțiți de acestea în stagiul centralizat de pregătire, astfel că, o parte dintre fotbaliști, vor îmbina antrenamentele cu orele libere petrecute alături de consoarte…
Următoarea confruntare oficială a formației noastre va fi în deplasare, în etapa a opta a eșalonului secund, cu ACS Fotbal Comuna Recea, programată să se desfășoare în intervalul 16-18 octombrie.

A venit și Kitanov

În lotul Petrolului deplasat la Poiana Brașov, noutatea absolută o reprezintă bulgarul Giorgi Kitanov, fotbalist cunsocut în România din perioada cât a fost în lotul Astrei. Portarul de la sud de Dunăre va completa acest compartiment, unul care nu i-a dat ”încredere” lui Viorel Moldovan, Avram și Cebotari nefiind considerați ”suficienți” pentru a asigura calitativ și cantitativ acest post.

Vajushi a rămas acasă

Vajushi ratează cantonamentul, din motive  medicale
Vajushi ratează cantonamentul, din motive medicale

Albanezul Armando Vajushi s-a accidentat în ultimul meci al Petrolului, remiza de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, ieșind din teren după un sfert de oră de joc. Acesta este ”suspectat” de o ruptură musculară și nu a fost inclus în lotul care a făcut deplasarea în cantonamentul început de ieri, urmând să efectueze un RMN înainte de a decide ce ”drum” urmează.

Zasaviţchi pleacă la Zimbru Chișinău

Zasaviţchi a luat un salariu şi... ceva în plus, şi a plecat
Zasaviţchi a luat un salariu şi… ceva în plus, şi a plecat

Moldoveanul Eugen Zasavițchi a semnat rezilierea contractului după doar câteva apariții ”meteorice” în meciurile amicale și oficiale ale Petrolului.
Mijlocașul de 27 de ani va merge la Zimbru Chișinău, echipa de peste Prut având mari probleme de lot în startul de sezon.
Cum nici Zasavițchi nu pare că ar putea ”conta” în calculele lui Moldovan, despărțirea, cu compensația financiară de rigoare, desigur, nu a reprezentat o problemă.
Alături de Zasavițchi, care nu a mai mers în cantonamentul de la Poiana Brașov, ieri, nici unul dintre tinerii jucători născuți în anul 2001 nu au mai prins lotul, Alexandru Dumitru (și el de abia ”semnat”… neuscându-se cerneala pe contract, cum se spune) fiind scos din calculele staff-ului.

Probleme cu Mondragon

Petrolul vrea să scape de Mondragon, fără ca jucătorul să debuteze măcar
Petrolul vrea să scape de Mondragon, fără ca jucătorul să debuteze măcar

Petrolul pare să-și fi dat seama că are emoții dacă îl poate ”folosi” pe Jhon Mondragon, fundașul columbian de 25 de ani trecut prin Primera Division prinzând pe ultima sută de metri un loc în lotul deplasat la Poiana Brașov!
Motivul – problemele medicale, deloc ”simple” ale acestuia – să fim serioși, un fundaș din ”Primera” nu ajungea în eșalonul doi din România, la doar 25 de ani, dacă era apt…-, astfel că s-a încercat o ”reziliere de urgență” a contractului semnat cu nici o lună în urmă, nereușită însă (doar nu era ”fraier” să plece în ultima zi de transferuri)!