Ploiești Basketball, secția de baschet din cadrul clubului iSports Ploiești, organizează, în perioada 7-11 septembrie, o tabără de baschet, susținută de Iñaki Hernán, un antrenor spaniol licențiat FIBA, care a pregătit tineri sportivi în Europa și în China!
Situația socială a obligat, din păcate, Ploiești Basketball să renunțe la cantonamentele pe care le-a avut în vedere, pentru această vară. Dar, pentru a compensa absențele de la campurile din Serbia și Cheia, stafful a decis să organizeze la Ploiești o tabără de baschet.
Campul se adresează atât băieților, cât și fetelor și va fi organizat în mai multe grupe, cu antrenamente multiple zilnic. Ele vor fi susținute de Iñaki Hernán, care antrenează de 12 ani, având cursuri acreditate de Federația Spaniolă și Federația Internațională de Baschet. A pregătit atât grupe de fete, cât și de băieți. A participat la cursuri organizate de Valencia Basket, universitatea Yeditepe din Istanbul sau Nike Sports Camps Shenzhen. El va fi asistat și ajutat de către antrenorii Ploiești Basketball.
Iñaki va aplica în antrenamente metodologia și practicile școlii de baschet spaniole, cea care a dobândit cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, campionatele mondiale și europene, în ultimii 20 de ani.
Intitulată „Vamos Ploiești”, tabăra de baschet vine în completarea activității obișnuite a sportivilor clubului, care s-au pregătit toată vara pentru reluarea competițiilor.
Din păcate, evoluţia pandemiei a amânat startul campionatelor juvenile, însă acest camp îi va menține pe copii concentrați pe acumularea și îmbunătățirea tehnicii baschetbalistice.