Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al Partidului Social Democrat în urma votului exprimat de către cei 1.460 de delegaţi din cele 39 de centre regionale organizate, sâmbătă, în cadrul congresului extraordinar al partidului organizat în format online. Au fost 1450 de voturi exprimate, iar echipa lui Ciolacu a primit 1.310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a avut 91 de sufragii. 49 de voturi au fost nule, potrivit Agerpres.
„O echipă nu înseamnă că toți gândim la fel, e normal să avem opinii divergente, important e când luăm decizii să fie respectată de toată lumea, cine nu o respectă să-și vadă de drumul lui. Îl invit pe Eugen Teodorovici să se alăture acestei echipe. Filmele cu lupul singuratic și Chuck Norris au trecut de mult”, a spus Marcel Ciolacu.
Eugen Teodorovici le-a mulţumit, duminică seară, celor care l-au votat în cadrul Congresului PSD, exprimându-şi speranţa că împreună vor face din PSD un partid „reformat şi puternic”.
Marcel Ciolacu preluase conducerea interimară a partidului în cadrul CExN al PSD din 27 noiembrie 2019, în urma demisiei Vioricăi Dăncilă din funcţia de preşedinte al partidului.
Echipa de conducere care va merge alături de Ciolacu, prezentată de acesta ca fiind „noua construcţie şi proiectul politic al PSD”, este compusă din Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluţă, Vasile Dâncu, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Titus Corlăţean, Laurenţiu Nistor.
Obiectivul social-democraţilor la alegerile locale este să rămână în continuare cel mai mare partid politic din România, a declarat Marcel Ciolacu sâmbătă, după congresul în care a fost ales preşedintele PSD, şi a adăugat că în cazul unui scor slab, el va fi cel care va deconta acest lucru.
„Obiectivul principal la alegerile locale este să avem cei mai mulţi aleşi locali, pentru că alegerile locale sunt primele, la fel cum avem şi acum, cu alte cuvinte să rămânem, în continuare, cel mai mare partid politic din România. În ceea ce priveşte decontul, decontul este al meu personal şi mi-l asum în totalitate”, a afirmat Ciolacu, întrebat care este obiectivul partidului la alegerile locale şi parlamentare şi cine va deconta un eventual scor slab la alegeri. Ion-Marcel Ciolacu s-a născut la 28 noiembrie 1967. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti (1991-1995) şi un masterat în Managementul finanţelor publice, la SNSPA, Bucureşti (2010-2012).
A urmat cursuri postuniversitare în domeniul economiei dezvoltării locale, managementul relaţiilor publice locale, drept administrativ, finanţe publice, la Universitatea Ecologică din Bucureşti (2003-2004), şi în domeniul securităţii şi apărării naţionale, „Securitate şi bună guvernare”, la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti (2008-2009), potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, www.cdep.ro.