Petre Apostol

După ce au impresionat, din nou, la Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică, întrecere organizată la Iaşi, gimnastele de la CSM Ploieşti, pregătite de antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu, s-au remarcat şi la nivel internaţional.
Imediat după participarea de succes de la Naţionale, trei dintre gimnastele clubului ploieştean au fost prezente la concursul internaţional „Happy Cup” (întrecere care a avut prima ediţie în 1998), organizat la Gent, în Belgia, la care au concurat sportive din 24 de ţări. Livia Harcan a participat la categoria junioare, Denisa Stoian a luat parte la categoria prejunioare născute în 2003, iar Miruna Ciocîrlan a concurat la categoria prejunioare născute în 2004.
Elevele antrenoarelor Liliana Băescu şi Simona Puiu au avut evoluţii foarte bune, cea mai preţioasă performanţă fiind obţinută de Miruna Ciocîrlan. Micuţa gimnastă ploieşteană şi-a adjudecat medalia de aur în concursul individual compus, cu un total de 38.550 de puncte, având peste trei puncte faţă de următoarea clasată, Amit Hedvat, din Israel (35.200).
La cele trei obiecte la care a concurat în cadrul întrecerii de individual compus, Miruna Ciocîrlan a obţinut cele mai bune note, astfel: panglică (13.850), cerc (12.400), minge (12.300).
Denisa Stoian a adunat două medalii la competiţia din Belgia, ambele fiind de argint. În concursul de individual compus, gimnasta ploieşteană a totalizat 39.850 puncte, situându-se pe locul secund, în urma Krystynei Pohranychna, din Ucraina (42.500). La cele trei obiecte la care a participat, Denisa Stoian a fost punctată astfel: cerc (14.400 – al doilea rezultat al concursului), minge (13.100 – al doilea rezultat al concursului), măciuci (12.350 – cel mai bun rezultat al concursului).
De asemenea, calificată în finală la cerc, gimnasta ploieşteană şi-a mai adjudecat o medalie de argint, clasându-se pe locul al doilea, cu un total de 14.100 puncte (5.850 – dificultate, 8.250 – execuţie).
În concursul junioarelor, Livia Harcan a obţinut calificarea în finală la coardă, situându-se pe locul al şaselea.