Concordia Chiajna și FC Botoșani sunt cluburile din România care au jucători infectați cu SARS-CoV-2!
Rodriguez, cel mai bun om al lotului grupării botoșănene, a intrat în izolare pe data de 18 iunie , însă la testarea înainte de a ieşi din carantină a fost depistat pozitiv. „Testarea a fost făcută, conform normelor metodologice în vigoare, în astfel de situații. A fost declanșată o anchetă epidemiologică”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.
Echipa, care sâmbătă, 4 iulie 2020, va juca la București cu FCSB, de la ora 20:00, nu este afectată de acest caz, pentru că Rodriguez nu intra acum în programul lui Marius Croitoru.
Concordia și-a chemat de săptămâna trecută jucătorii la antrenamente, pentru pregătirea noului sezon al Ligii 2, iar doi dintre jucătorii testați împotriva SARS-CoV-2 au ieșit pozitiv, astfel că ilfovenii au fost nevoiți să își bage în carantină întreg lotul aflat la dispoziția lui Florin Bratu. Astfel, fundașul Andrei Marc (27 de ani, ultima dată aflat sub formă de împrumut la FCSB, unde a stat doar o lună), cu care Concordia a ajuns la un acord privind prelungirea contractului, și mijlocașul Ionuț Biceanu (26 de ani, ultima dată la Astra), achiziționat în această vară, au fost depistați pozivit după ce au efectuat primul test împotriva COVID-19.
Din această cauză, întreaga echipă a Concordiei Chiajna și stafful tehnic au intrat în izolare, conform protocolului medical.
”La testul rapid PCR, Andrei Marc a ieşit că ar fi avut virusul şi am repetat testele miercuri, unde au fost testaţi pozitiv Marc şi Biceanu. Acum echipa e in izolare o săptămână, după care vom face din nou testele”, a declarat, pentru ziare.com, preşedintele C.A. al Concordia Chiajna, Cristian Tănase.
Biceanu,-dreaptaInițial, cazuri de infectare cu noul coronavirus în fotbalul românesc au fost la Dinamo și FC Botoșani, echipe din Liga 1, unde au fost depistați pozitiv magazionerul, respectiv medicul clubului. Ambele echipe au avut un meci amând din această cauză.
Conform Liga2.ro, Ionuț Biceanu, unul dintre cei doi jucători testați pozitiv, este unul dintre transferurile perfectate pe 11 iunie de Concordia Chiajna.
Atunci, Biceanu (foto, dreapta) se fotografia alături de Alexandru Cherecheș, un jucător adus de la ASU Poli, cât și agentul de jucători Bogdan Apostu. Acesta din urmă a efectuat imediat mai apoi transferurile lui Marius Chindriș la Farul şi al lui Deivydas Matulevicius la CSM Reșița.