În primul amical desfășurat după ieșirea din cantonamentul efectuat în condiții de pandemie, Petrolul a remizat cu Astra, 0-0, la finalul întâlnirii, antrenorul galben-albaștrilor, Costel Enache,  declarându-se mulțumit de prestația elevilor săi.
”Cred că e o zi reușită. Sunt mulțumit. Avem obiective diferite. Fiecare încearcă să corecteze sau să pună la punct lucrurile care n-au mers până acum. Ei sunt cu mult înaintea noastră, încep și probabil au împărțit echipa în așa fel încât să aibă prospețime pentru jocul de campionat”, a spus antrenorul Petrolului, care e de părere că play-off-ul Ligii 2 ar fi putut fi programat să înceapă mai repede decât data de 4 iulie: ”Nu mă deranjează că începem târziu. E bine că începem până la urmă, deși cred că puteam da startul și mai devreme, dar, dacă astea sunt condițiile, noi le aplicăm. Noi am declarat că vrem să jucăm toate meciurile rămase, să continuăm campionatul, dar, din păcate, nu putem să facem asta. Asta ni s-a pus în față și trebuie să profităm de ceea ce s-a hotărât. Ar fi minunat să jucăm și cu suporteri. Pentru noi ar un mare ajutor, pentru că avem emulație aici, oamenii ne susțin, vin la meciuri  şi cred că am găsi puțină energie și de la ei. Dacă la un spectacol ai voie cu 500 de spectatori, cred că și la fotbal s-ar putea face un compromis de genul ăsta, un 30 la sută din capacitatea stadionului sau 20 la sută. La 10 la sută nici nu ne-am vedea aici. Mai bine un 30 la sută, asta însemnând o treime din stadion. Ai destul trei scaune la depărtare și cred că e ok”.

”Trebuie mers înainte și dacă apare coronavirus”!

Enahe a comentat și ultimele evenimente – cazurile de coronavirus apărute în staff-ul echipelor Dinamo și FC Botoșani.  ”E aproape imposibil ca în societate să nu găsim un caz și din lumea fotbalului. Suntem destul de mulți în acest fenomen. Am stat în carantină două luni acasă, fiecare cu familia, am mai stat în cantonament cu toată echipa. Cred că trebuie să ne reluăm viața cu riscurile asumate, bineînțeles, cu foarte mare atenție și cred că e o limită destul de sus pusă”, a spus antrenorul Petrolului.
”Dacă o să începem campionatul viitor și va apărea un caz, pentru că nu văd posibilitatea ca acest virus să dispară foarte repede, nu o să oprim și campionatul viitor. Trebuie găsite soluții mai personalizate sau individualizate pe fiecare caz în parte, dar clubul, grupul, fenomenul trebuie să meargă înainte. Nici medicina nu s-a oprit din cauza faptul că  unii doctori s-au îmbolnăvit. Și-au asumat riscurile. Era aproape imposibil să nu avem acele cazuri. Și în fotbal o să avem. Dar cred că ar trebui izolate și atâta tot”, a declarat Costel Enache.