World Rugby, forul mondial de rugby, vine în sprijinul comunității rugbystice pe durata pandemiei de COVID-19 și oferă câteva sfaturi cu privire la revenirea în siguranță la activitățile sportive, antrenamente și chiar competiții.
Materialul legat de gestionarea revenirii la activitate după criza COVID-19 este disponibil și în limba română și poate fi descărcat de la adresa https://playerwelfare.worldrugby.org/ ?documentid=219 – selectând opțiunea „Română”.
Mai mult, World Rugby pune la îndemâna tuturor informații atât pentru cei implicați direct în activitatea sportivă, cât și pentru suporterii de rugby, printr-un ghid complet.
Prima parte furnizează informații tuturor celor implicați în joc, inclusiv jucătorilor, antrenorilor, personalului de asistență și celui administrativ.
Partea a doua oferă un cadru în jurul căruia Federațiile pot pregăti pentru revenirea la activitate politici și instrucțiuni care sunt adecvate la nivel local. Acesta este un document în continuă elaborare, care va fi actualizat regulat, întrucât această situație cu evoluție rapidă continuă să se modifice.
Respectarea strictă a măsurilor la serviciu și la bazele de antrenament ale echipei poate fi anulată acasă sau în împrejurări sociale. World Rugby oferă câteva elemente specifice, de care trebuie să ținem cu toții cont în viața de zi cu zi.
Acest material amplu este însoțit de două teste cu întrebări grilă, de conștientizare cu privire la revenirea la joc pentru antrenori și jucători.