Miercuri (la feminin) și ieri (la masculin) au avut loc videoconferințe între conducătorii Federației Române de Handbal și reprezentanți ai cluburilor din campionatele de juniori, cu privire la deznodământul acestui sezon competițional.
Cele mai multe dintre cluburi au probleme cu accesul în săli, majoritatea acestora fiind în gestiunea unităților școlare ce aparțin de Ministerul Educației și Cercetării. Sunt cluburi care au și probleme financiare.
S-au discutat posibilitățile încheierii acestui sezon, luându-se în calcul amânarea turneelor finale în perioada august – septembrie, pentru care au optat cele mai multe cluburi. De asemenea, au existat propuneri chiar ca meciurile să se desfășoare în aer liber.
Evident, au existat și păreri despre încheierea sezonului fără a se mai disputa alte meciuri, fiind părinți care nu agrează ideea de a-și lăsa copiii să joace handbal în această perioadă.
Dar, o decizie definitivă în legătură cu modul în care se va finaliza sezonul 2019/2020 va fi luată luni, în cadrul ședinței Consiliul de Administrație al FRH, când se va stabili și deznodământul competițiilor de seniori.