Premierul britanic, Boris Johnson, refăcut în urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus, va reveni astăzi la muncă, a anunţat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a Downing Street, a scris Agenţia Reuters, preluată de Agerpres.
În vârstă de 55 de ani, Boris Johnson, testat pozitiv la coronavirus pe 26 martie, a fost nevoit să fie internat zece zile mai târziu la spitalul St Thomas din Londra. El a fost transferat a doua zi, 6 aprilie, la terapie intensivă, unde a stat trei zile.
În convalescenţă de la 12 aprilie în reşedinţa oficială de la Checkers, situată la circa 50 km nord-vest de Londra, el a delegat o parte a prerogativelor sale ministrului de externe Dominic Raab, care trebuie să facă faţă unor critici vehemente din partea opoziţiei legate de gestionarea crizei sanitare. Tot sâmbătă, ministrul de Interne britanic, Priti Patel, a reluat apelul către populaţie de a respecta restricţiile impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea noului coronavirus, subliniind că pericolul încă nu a fost depăşit în Regatul Unit, a mai transmis Reuters. Bilanţul deceselor cauzate în Regatul Unit de COVID-19 a depăşit 20.000, ”o bornă tragică şi teribilă”, potrivit ministrului de interne britanic.