Traversăm o perioadă dificilă, care, să fim serioși, ne arată unde suntem ca țară! S-au făcut circa 100.000 de teste, în aproximativ o lună și jumătate de când România ”încearcă să cunoască” noul coronavirus și, eventual, să-l ”stăpânească”, mai devreme sau mai târziu. Căutați numărul testelor efectuate în țările ”normale” și o să vedeți că alții testează într-o zi cât am testat noi în vreo 45! Așa că, să trecem la sport, care devine, din ”esența” unui trup sănătos – cam asta înseamnă sportul, în general- un subiect de bâlbe! De fapt, șefii țării s-au bâlbâit și când au stabilit cum se dă lumina, în Săptămâna Mare, ce mai contează acum sportul?
S-a ajuns ca să se considere ”singura soluție” uciderea sportului, pur și simplu! Să nu se antreneze nimeni, să nu gândim nicio măsură clară de reluare a acestei ”identități” a noastre, ca nație! De ce să ținem 12 canotori în cantonament total, izolare, la Centrul Olimpic de la Snagov, ca să ia, eventual, medalie olimpică, când or fi ele Jocurile Olimpice? Mai bine i-am trimis acasă, vreo 4 din ei chiar la Suceava, zonă mult mai ”sigură”, să stea în case, degeaba! Pardon, nu degeaba, seara se pot uita pe geamuri la vecinii lor cum pleacă spre aeroportul din Cluj, respectând toate ”ordonanțele”! Ordonanțele de … plată!
Cu ce sunt mai ”periculoși” fotbaliștii, handbaliștii de performanță (facem o deosebire clară între sport ”de masă”, în  care trebuie să se respecte cât mai mult regulile impuse acum și sportul ”de performanță”, care înseamnă, pur și simplu, meseria acelor oameni), decât muncitorii care pleacă la 6 dimineață, câte 40 în autobuze, către multinaționalele care nu au oprit nici măcar o zi producția? De ce se face atâta caz de sportivii care dau trei ture de teren ”să nu se atrofieze” și care își pierd cariera, riscând accidentări grave, când s-o relua activitatea (dacă o mai relua cineva vreo activitate sportivă), ei fiind dați ”exemple negative”, dar nu e  nicio problemă dacă sute de oameni muncesc în condiții mult mai grele, la grămadă, decât cele în care ar fi făcut antrenamente jucătorii?  Nu mai e nevoie de sportivi? De ce ”masca”  ajunsă de la 40 de bani la  7 lei nu a fost o problemă ?!Și câte altele… ”Problema” sunt cei care vor să  pierdem definitiv unul dintre domeniile care mai ”luminează” fața oamenilor de la noi! Ar fi interesant de făcut o comparație între câtă lume a privit meciurile României de acum 2-3 decenii, de la Campionatele Mondiale, și câtă lume se uită la ”ordonanțele” anunțate ”la ceas de seară”, în care unii își dau cu stângul în dreptul, fiind nevoie de reveniri și clarificări pentru că se înțelege mai bine ”din semne”, decât ”din gură”!
Oricum, bine că știm care este ”marea problemă” a țării! Aceea că cluburile din Liga I de handbal, fotbal, baschet vor să cheme înapoi sportivii să se antreneze! O să fie păziți, amendați, precum pensionarii care trec de ora 13,00 pe drumul de la piață spre casă! O să se facă bani cinsitiți la buget, pentru că mai e o firmă de ”duduțe” care a găsit tifoane cu 40 de bani prin China și de abia așteaptă să le vândă ”prin firma bucătăresei” cu 6 lei, la ”superofertă”!
Iar masca va trebui să fie pusă în cazul  celor care iubesc și practică sportul și pe ochi! Să nu se vadă pensiile speciale, ci doar șomajul tehnic…