Jucătoarea ploieșteană de baschet Ioana Ghizilă, componentă a echipei care a realizat eventul în sezonul trecut (trofeul Cupei României și titlul în Liga Națională) – Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, s-a destăinuit despre perioada de recuperare după accidentarea suferită anul trecut. În manșa retur a sfertului de finală din ediția trecută a Cupei României, jucătoarea formată de CSȘ Ploiești, de antrenoarea Loredana Munteanu, a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul piciorului stâng, ratând cele mai importante momente ale sezonului. Totodată, Ioana Ghizilă, componentă și a lotului național, nu a putut evolua nici în prima parte a actualului sezon, iar exact când trebuia să-și facă revenirea în cadrul echipei campioane întrecerile sportive s-au întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19.
Despre perioada de recuperare, jucătoarea de 23 de ani a declarat: „Sezonul acesta am stat departe de teren și de jocul de baschet puțin mai mult decât mi-am dorit. Sincer, m-aș fi așteptat ca această recuperare să fie una mai puțin anevoioasă, însă câteodată planurile pe care ni le facem nu  ies  așa cum le-am făcut, mai ales când anumite lucruri nu depind neapărat de tine, ci de lucrurile pe care nu le controlezi, cum ar fi cât de repede corpul tău se vindecă. Durerea psihică a fost mai mare decât alte tipuri de durere, pentru că s-a întâmplat la final de sezon, am ratat exact momentele pentru care te pregătești tot sezonul, respectiv cele două finale de cupă și campionat, și n-am putut să fiu pe teren, alături de coechipierele mele. Momentul acesta încă nu s-a vindecat, doare și probabil nu se va vindeca până nu voi trăi din nou pe teren bucuria câștigării unui astfel de event: cupa și campionat. Și, ca într-un film demn de „Final destination”, în săptămâna în care aveam programată revenirea în programul echipei, fix atunci campionatul se oprește!
Cu privire la recuperare, a fost foarte dificilă. Și fizic (două antrenamente pe zi, plus bazin, individuale, intense), cât și psihic, deoarece o mare parte din recuperare a presupus activitate fără minge și a fost deopotrivă foarte greu din punct de vedere mental. Am avut program inclusiv de Sărbători  astfel încât nici măcar nu am putut să fiu acasă în acea perioadă. Aș fi preferat să fac 4 antrenamente pe zi cu mingea și coechipiere decât două de recuperare singură, dar nu am avut altă opțiune decât să fiu conștiincioasă în această laborioasă privință. Am urmărit, însă, toate meciurile. Sentiment nu foarte ușor de descris, nefiind pe teren”.
Jucătoarea ploieşteană speră să poată reveni pe teren la nivelul la care se afla înainte de accidentare şi să contribuie la alte victorii ale echipei sale: „Îmi doresc multe lucruri. În primul rând vreau să pot să îmi ajut echipa și coechipierele și împreună să câștigăm următorul meci, și următorul meci, și următorul meci până când ajungem în poziția în care voi putea să sărbătoresc de pe teren câștigarea trofeelor puse în joc pentru care la această echipă ne antrenăm zi de zi și în acest obiectiv începem fiecare sezon, cu gândul de a câștiga fiecare meci și de a ne bucura împreună cu suporterii la final de sezon”.
În momentul întreruperii campionatului, echipa la care evoluează Ioana Ghizilă se afla pe prima poziție a clasamentului în Grupa A, cu 13 victorii din 14 partide disputate.