Petre Apostol

În zilele de 6 și 7 martie, s-a desfășurat, în Sala de atletism “Ioan Soter” din cadrul Complexului Sportiv ”Lia Manoliu” din Capitală, cea de-a 38-a ediție a Campionatului Național de Atletism pentru juniori categoria 2. Printre cei peste 400 de concurenți prezenţi s-au regăsit şi atleți de la Clubul Sportiv Şcolar Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, care au avut evoluții de excepție, obținând două medalii de aur și două medalii de bronz. atletism CSS Ploiesti - juniori2
Prima medalie de aur a fost obținută în prima zi de concurs, de Andrei Niculiță, atletul pregătit de profesoara Maria Andrei reușind să treacă primul linia de sosire în cadrul probei de 400 m, cu timpul de 50.17 secunde, și să intre, astfel, în posesia titlului de campion al României.
Tot în prima zi de concurs, de la CSŞ Ploieşti au mai luat medalii David Gudi, medaliat cu bronz la 400 m, cu timpul de 50.70 secunde, și Andrei Patrichi, medaliat cu bronz la 60 m, cu timpul de 7.16 secunde.
În cea de-a doua zi a campionatului, elevii profesorilor Maria Andrei și Florin Andrei nu au oferit nicio șansă celorlalte echipe în proba de ștafetă 4×400 m, Alexandru Blănaru, David Gudi, Andrei Toma, Andrei Niculiță adjudecându-şi titlul naţional, cu timpul de 3:11.68 minute, devansând ocupanta locului secund (LPS Pitești) cu peste opt secunde!
Următorul concurs pentru CSŞ Ploieşti este programat în zilele de 14 şi 15 martie, anume Campionatul Național pentru Juniori categoria 3, la Bacău, unde echipa ploieșteană încearcă să continue prestația excelentă de la începutul acestui an, până în prezent obținând patru titluri ale României, o medalie de argint și cinci medalii de bronz.