Ieri, noul antrenor al Petrolului, Costel Enache a fost prezentat oficial, Marius Stan – președintele clubului (”în sfârșit cu prerogative depline” – după cum el singur a mărturisit, … omițând să spună și de ce acest lucru se întâmplă de abia la cinci luni după ce a venit la Ploiești)- luând primul cuvântul. ”Despărțirile nu reprezintă o bucurie. Doream altceva, Enache1așteptam altceva de la mandatul lui Stoican, dar încercăm să facem lucrurile mai departe. Au fost multe analize, multe discuții, acum am prerogative depline, în sfârșit. Dacă nu va fi așa, anunț clar că voi renunța. Îmi asum responsabilitatea promovării. Am stabilit să mergem pe mâna lui Enache. L-am vrut din vară, eu, dar atunci nu s-a materializat. Dacă nu promovăm, avem demisiile date” – a precizat președintele la instalarea noului antrenor.
Tehnicianul Costel Enache pare să fi ajuns în ”Paradis”! Măcar din punct de vedere fotbalistic, Petrolul a anunțat că-i oferă tot ce are nevoie: salarii la zi, condiții de pregătire la superlativ (toată pregătirea de iarnă, de exemplu, se va face în Antalya, pentru a avea terenuri bune), prime, bani cu mult peste nivelul financiar al eșalonului doi, totul la timp, fără întârzieri! ”Sunt convins că antrenorii care au fost aici au vrut, au făcut ce trebuie. Mizez pe staful meu, care este unul de calitate, pe emulația din jurul echipei, și vreau să ajungem în Liga 1. Calculul matematic şi statistica nu ne dau șanse mari, dar cred că putem recupera cele 6 puncte. Mihai Stețca – antrenor cu portarii, Cătălin Munteanu – secund și Alexandro Cittadino – preparator fizic vor lucra alături de mine”, a anunțat Enache.
”Am urmărit Petrolul, nu fac eu analiza a ceea ce a fost. Ca spectator, toți au așteptat mai mult de la echipă, mai mult pe partea ofensivă. Câteva goluri în plus puteau aduce puncte importante. Pentru mine, obiectivul de bază va fi eficiența.
Nivelul de implicare face diferența. Factorul mental va fi decisiv și dacă mintea, energia, sufletul sunt pentru echipă vom reuși. Desigur, un antrenor nu va fi iubit de toți jucătorii. E normal, dar eu sper să mă înțeleagă majoritatea. O să încerc să fiu foarte inteligent, să găsesc cele 3 lucruri de îmbunătățit, 3 idei de bază. Fazele fixe pot fi un astfel de capitol, pot face diferența” – a declar Enache, care a concluzionat tot speech-ul, astfel: ”Fac o promisiune: cred cu adevărat în promovare!”.

Există un ”subiect” Hamza

Fără a se ”sări la gâtul jucătorului”, randamentul lui Younes Hamza – cel mai bine plătit jucător din lotul galben-albaștrilor, care a avut cifre modeste în prima parte a sezonului, a reprezentat unul dintre subiectele de discuție ale conferinței de ieri. ”Vom avea o întâlnire cu el, să vedem ce a dus la aceste nereușite, ce se poate face, sunt sigur că nici el nu este mulțumit” – a spus Enache, care va avea parte de câteva subiecte sensibile pe ”ordinea de zi”: transferuri, disponibilizări, pentru întărirea lotului fiind acceptate inclusiv împrumuturi de la echipe de Liga I, jucători care să crească potențialul echipei imediat.