V. Stoica

Vremea s-a înrăutățit pe crestele montane, iar salvamontiștii avertizează asupra pericolelor la care se expun persoanele care doresc să facă drumeții în zonele înalte ale Bucegilor.
Chiar din ziua de miercuri, salvatorii montani din Bușteni au avut o intervenție dificilă, în zona Platoului Bucegi, pentru a recupera o persoană rătăcită pe munte. Potrivit salvamontiștilor, o călugăriță din Timiș care dorea să ajungă la Sfinx s-a rătăcit între Babele și Piatra Arsă. Deși acțiunea de salvare a femeii s-a petrecut în miezul zilei, frigul și precipitațiile au îngreunat intervenția. Călugărița a fost găsită după aproximativ o oră de căutări, aproape înghețată de frig, dar a fost transportată de către salvamontiști la refugiul Baba Mare. După ce și-a revenit, călugărița a fost coborâtă în siguranță de pe munte.
Este un prim exemplu despre ceea ce se poate întâmpla în perioada sezonului rece pe munte, unde frigul, precipitațiile și lipsa posibilităților de adăpostire pe zone mari pot fi fatale.
De altfel, salvamontiștii din Bușteni recomandă evitarea traseelor de creastă din Masivul Bucegi, pentru că, în următoarele zile, vremea va fi potrivnică tuturor iubitorilor de drumeții montane.