F. T.

Sâmbătă, 3 august a.c., începând cu orele 08:30, lucrători de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au organizat o razie în Piaţa Agroalimentară din comuna Puchenii Mari, pentru verificarea agenţilor economici care vând legume și fructe. Au fost controlaţi 49 de agenţi economici și 30 de producători agricoli, fiind, de asemenea, legitimate 128 de persoane
În urma raziei au fost aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 102.000 lei.Totodată, poliţiștii au confiscat peste 6700 de kilograme de legume și fructe, precum și alte bunuri nealimentare, în valoare totală de peste 11.000 lei. Cu titlu exemplificativ, reprezentanţii IPJ Prahova precizează că în urma verificărilor efectuate în aceeași piaţă a fost depistată o persoană fizică care a oferit spre vânzare și a comercializat cantitatea de 2210 kilograme de pepeni, pentru care nu a putut face dovada provenienţei. Pentru abaterea constatată, persoana fizică a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 1500 de lei, dispunându-se totodată măsura confiscării întregii cantităţi de pepeni, în sumă de 3.315 lei. De asemenea, o altă persoană a fost prinsă că vindea 148,6 kg fasole boabe, pentru care nu a putut face dovada provenienţei.
Pentru abaterea constatată, și această persoana fizică a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 5000 de lei, dispunându-se totodată măsura confiscării întregii cantităţi de fasole boabe, in valoare de 1.022 de lei.