• Toxiinfecțiile alimentare sunt cauzate de consumul de alimente sau băuturi care conțin toxine, bacterii, virusuri sau paraziți dăunători. În timp ce multe alimente conțin organisme potențial dăunătoare, acestea sunt de obicei distruse în timpul preparării termice, potrivit SfatulMedicului.ro. Cu toate acestea, depozitarea inadecvată a alimentelor, dar și igiena necorespunzătoare a mâinilor pot determina contaminarea. Femeile gravide, copiii, persoanele în vârstă și cele care suferă de boli cronice prezintă un risc crescut de a dezvoltă intoxicații alimentare. Simptome ale toxiinfecţiei alimentare: dureri abdominale și crampe; diaree; dureri de cap; vărsături; febră; frisoane; slăbiciune și oboseală; greață; dureri musculare.
• Intoleranța la căldură reprezintă o sensibilitate neobișnuită la căldură, caracterizată prin transpirații excesive și chiar anxietate. Persoanele cu această afecțiune pot experimenta simptome neplăcute chiar și la temperaturi pe care alți oameni le consideră confortabile sau chiar scăzute, potrivit SfatulMedicului.ro. Răspunsul neobișnuit la căldură nu reprezintă o boală, dar poate fi un simptom al unei afecțiuni medicale ce trebuie evaluată. Răspunsul organismului la căldură diferă de la persoană la persoană, putând să implice chiar și situații în care viața este pusă în pericol, de exemplu când apare accidentul vascular cerebral.
Astfel, persoanele cu intoleranță la căldură trebuie să fie foarte atente la temperaturile la care se expun și să urmeze tratamentul pentru afecțiunile cauzatoare.
Simptomele intoleranței la căldură variază de la o persoană la alta, dar pot include: senzație de căldură exagerată chiar și la temperaturi medii; transpirații excesive; epuizare și oboseală asociate vremii calde; greață, vărsături sau amețeli ca răspuns la căldură; modificări ale stării de dispoziție.
Persoanele cu anumite afecțiuni cronice, de exemplu cele cu scleroză multiplă, pot să considere că simptomele lor se agravează temporar la căldură. Trebuie știut că unele persoane cu intoleranță la căldură dezvoltă, de asemenea, intoleranță la temperaturi scăzute.