Petre Apostol

La Sala Sporturilor din Dumbrăviţa, în judeţul Timiş, s-a desfăşurat, în perioada 23-25 mai, Finala Campionatelor Naţionale individuale de judo pentru juniori 4 (U15) şi pentru copii (U13), la care au fost prezenţi şi sportivi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, pregătiţi de antrenorii Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.
Sâmbătă, în competiţia de la categoria U15 s-au înscris 346 de sportivi de la peste 80 de cluburi din ţară, reprezentanţii CSM CFR CSŞ Ploieşti reuşind să obţină şapte medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi două de bronz, dar şi trei locuri V.
De asemenea, performanţele obţinute au adus grupării ploieştene locul întâi în clasamentul pe cluburi.
9-cRezultatele sportivilor ploieşteni au fost următoarele:
– locul I – Rareş Costache (42 kg), Vanesa Tolea (44 kg), Alexandra Ciurcă (48 kg) şi Alexandru Petre (73 kg);
– locul al II-lea – Andrei Tunea (46 kg);
– locul al III-lea – Alexia Cristea (36 kg) şi Alexandra Stan (32 kg);
– locul al V-lea – Alexia Trandafir (+63 kg), Claudiu Constantin (50 kg) şi Ioana Dumitrache (36 kg).
Sportivii clasaţi pe primele două poziţii s-au calificat la Campionatele Balcanice de Judo U15, care vor avea loc la Skopje, în Macedonia, în perioada 13-17 iunie.
În cea de-a doua zi a evenimentului de judo de la Dumbrăviţa, a avut loc întrecerea rezervată sportivilor U13, la startul căreia s-au aflat 366 de sportivi de la peste 90 de cluburi din ţară. Reprezentanţii CSM CFR CSŞ Ploieşti au obţinut patru medalii, dintre care 3 de aur şi una de bronz, precum şi trei locuri V şi un loc VII.
Rezultatele sportivilor ploieşteni au fost următoarele:
– locul I – Bianca Ungureanu (40 kg), Leonard Răduţă (55 kg) şi David Ţugui (+60 kg);
– locul al III-lea – Ana Tunea (48 kg);
– locul al V-lea – Mario Manolache (34 kg), Ioana Petraru (44 kg) şi Ana Ciobanu (52 kg);
– locul al VII-lea – Andrei Puiu (50 kg).
Sportivii clasaţi pe prima poziţie s-au calificat la Campionatele Balcanice de Judo U13, care vor avea loc la Timişoara, în intervalul 5-7 iulie.