Petre Apostol

Ansamblul României de gimnastică ritmică la junioare a participat la cea de-a XVI-a ediţie a Turneului Internaţional „Pecs Cup”, disputat în Ungaria, întrecere care a adunat la start 370 de sportive din 22 de ţări. În cadrul ansamblului de junioare al României sunt prezente şi două gimnaste de la CSM Ploieşti, formate de antrenoarele Liliana Băescu şi Simona Puiu, anume Sabina Enache şi Anisia Drăgan, cea din urmă fiind rezervă. gimnaste b
Din ansamblul României mai fac parte Ana Mezei, Iulia Besoiu, Ariana Ivan (CS UNEFS Bucureşti), Sorana Gavrilaş (LPS Bihorul Oradea) şi Alenia Biringer (CSM Arad), sportive care se pregătesc la Arad, în cadrul Centrului Naţional Olimpic de Junioare, împreună cu antrenoarele Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova, de la CSM Arad.
În cadrul concursului din Ungaria, ansamblul României a avut o evoluţie foarte bună la exerciţiul cu 5 cercuri, la care a obţinut un punctaj de 18.133, ocupând prima poziţie a ierarhiei, loc pe care s-a situat, de altfel, şi la exerciţiul cu 5 panglici, la care sportivele tricolore au fost notate cu 15.400 de puncte.
În competiţie au mai fost prezente ansamblurile din Marea Britanie şi Slovenia, care au încheiat la peste zece puncte în urma sportivelor din România.
De menţionat că pentru reprezentantele tricolore concursul de la Pecs a însemnat o ultimă verificare înainte de participarea la Campionatul European, care este programat săptămâna viitoare (16-19 mai), la Baku, în Azerbaidjan, la care sunt înscrise 20 de ansambluri de junioare. La competiţia continentală, în delegaţia României, alături de ansamblul de junioare, mai sunt incluse senioarele Andreea Verdeş (CSŞ Unirea Iaşi) şi Denisa Mailat (CSA Steaua Bucureşti).