În ultimele decenii utilizarea pesticidelor chimice și a erbicidelor a crescut foarte mult în agricultura convențională. Din acest motiv oamenii de știință și activiștii și-au exprimat din ce în ce mai des îngrijorarea că fructele și legumele tratate chimic ar putea cauza serioase probleme de sănătate în special copiilor.
Un grup de lucru de sănătate publică de la Harvard a efectuat un studiu și s-a constatat un risc mai mare de tulburare de deficit de atenție în randul copiilor expuși la pesticide. De asemenea, o anchetă CNN a raportat o legătură între pesticide și autism.
Și USA Today a arătat că pesticidele „sunt cunoscute a fi toxice pentru sistemul nervos, pot cauza cancer, perturba hormonii și pot provoca leziuni ale creierului la copii”.
Organizația non-guvernamentală Environmental Working Group (EWG) a efectuat un studiu în care a testat peste 35 000 de mostre de fructe și legume și a a determinat care dintre acestea sunt cel mai mult tratate cu pesticide.
Iată topul fructelor și legumelor care conțin cele mai multe pesticide:
1. Căpşuni
2. Mere
3. Nectarine
4. Piersici
5. Ţelină
6. Struguri
7. Cireşe
8. Spanac
9. Ardei gras
10. Roşii
11. Roşii cherry
12. Castraveţi