V. Stoica

Consiliul Județean Prahova va achiziționa un singur autoturism în cursul acestui an, dar nu cu fonduri de la bugetul propriu, ci înscriindu-se în Programul Rabla Plus, pentru cumpărarea de autoturisme electrice, potrivit președintelui autorității județene, Bogdan Toader.
Deși parcul auto al Consiliului Județean Prahova dispune de autoturisme mai vechi de 10 ani, în bugetul județean din acest an nu au fost prevăzute fonduri pentru cumpărarea de mașini noi de serviciu destinate deplasărilor în teren atât ale conducerii instituției, cât și ale angajaților în ale căror atribuții intră și verificările unor investiții sau ale unor lucrări de infrastructură din teritoriu. Astfel că Bogdan Toader a anunțat că autoritatea județeană se înscrie în Programul Rabla Plus, derulat și anul acesta de către Ministerul Mediului, pentru achiziționarea unui autovehicul electric.
Mașina electrică ar trebui să aibă o autonomie de circa 380 de kilometri, valoarea voucherului ce va fi obținut prin înscrierea în programul Rabla Plus fiind de 10.000 de euro.