Violeta Stoica

Proiectarea tehnică a unui drum expres care va putea face legătura între Găești și Ploiești va fi lansată în licitație publică de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, după ce va fi realizată documentația de achiziție pentru publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Drumul de viteză Găești-Ploiești a intrat în lista priorităților de investiții a Ministerului Transporturilor pentru anul 2019, cu realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de investiții.
Lungimea estimată a acestui drum expres de legătură între județele Dâmbovița și Prahova va fi de 74,2 km, practic această arteră rutieră fiind puntea între autostrada A1 (București-Pitești) și autostrada A3 (Ploiești-București).
Procedurile pentru demararea licitației au început în decembrie 2018, acum fiind la stadiul de transmitere în SEAP a documentației.
În luna februarie a acestui an, CNAIR a anunțat elaborarea și depunerea unui proiect european privind construirea unui drum expres care să facă legătura între Ploiești și Găești.
Acest proiect, care ar urma să fie realizat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, urmărește creșterea eficienței economice a rețelei de transport din România și aducerea de îmbunătățiri în ceea ce privește viteza de călătorie între Găești și Ploiești, îmbunătățind astfel și conectivitatea la nivel regional.
Potrivit anunțului făcut de CNAIR, rezultatele așteptate ale proiectului vizează realizarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.); întocmirea documentației-suport și asistența acordată beneficiarului pentru susținerea aplicației de finanțare; realizarea Proiectului pentru Autorizarea Execuției Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea autorizației de construire de către beneficiarul finanțării.
Proiectul tehnic de execuție, documentația de atribuire a Contractului de execuție a lucrărilor și asistența tehnică acordată CNAIR în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări sunt, de asemenea, prevăzute drept obiective pentru care se solicită finanțarea prin POIM.