În intervalul 05 – 06 septembrie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 37 misiuni, dintre care: 29 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 2 misiuni de asigurare zonă accidente rutiere, 2 incendii vegetaţie uscată, 3 alte situaţii de urgenţă şi o misiune de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Luni, 05 septembrie a.c., în jurul orei 09.37, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia echipajelor specializate în municipiul Ploieşti, strada Eremia Grigorescu, pentru salvarea unei persoane în vârstă de 73 de ani, aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă.
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Ploieşti au intervenit pentru a transporta victima imobilizată la pat, ulterior fiind predată unui echipaj SAJ Prahova.
Tot luni, 05 septembrie a.c., pompierii militari au acţionat pentru limitatea şi înlăturarea efectelor negative cauzate de incendii de vegetaţie uscată, mirişte, gunoi menajer şi furaje, respectiv arderi necontrolate, care au afectat o suprafață de aproximativ 900 mp şi un transformator, din localităţile Ploieşti şi Bărcăneşti. Incendiile au izbucnit cel mai probabil din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise.
05 septembrie a.c., în jurul orei 08.57, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia echipajelor specializate pe strada Gh. Gr. Cantacuzino, din municipiul Ploieşti, pentru salvarea unei persoane în vârstă de 87 de ani, aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă.
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Ploieşti au intervenit pentru a debloca uşa de la intrarea în imobil. Victima se afla în dormitor, în stare conştientă, fiind predată unui echipaj al SAJ Prahova.