* Un păhărel de băutură nu este atât de inofensiv pe cât ai crede. Consumat frecvent, ba la o ieşire cu prietenii, ba seara la cină, ba în fotoliu la un meci de fotbal, alcoolul produce o serie de modificări în organism. În primul rând, este metabolizat cu mare greutate de ficat, obosindu-l şi generând toxine. Apoi, îngreunează digestia şi predispune la îngrăşare. Alcoolul conţine calorii, dar mai mult decât atât, în prezenţa lui, grăsimile şi glucoza nu se mai pot metaboliza normal, depunându-se ca lipide în celulele adipoase. Ceea ce înseamnă că o mâncare consumată alături de alcool îngraşă şi mai tare, scrie Click.
* Un studiu efectuat pe populaţia din Statele Unite a arătat că, în general, frecvenţa cazurilor de infarcturi descreşte, dar este în creştere la adulţii de 20-30 de ani. Mai rău, în ciuda vârstei mici, urmările rele ale unui astfel de eveniment – inclusiv moartea – sunt la fel de frecvente precum cei cu 10 ani mai bătrâni. În cadrul studiului, cercetătorii au analizat date de la circa 2.100 de pacienţi de 50 de ani sau mai tineri care au fost internaţi într-unul dintre cele două spitale în perioada 2000 – 2016, scrie Live Science. Per total, circa 1 din 5 pacienţi, adică 20%, avea 40 de ani sau mai puţin. În ultimul deceniu din studiu, proporţia de pacienţi din această categorie a crescut cu 2% în fiecare an, scrie Descoperă.ro.