Petre Apostol

La Bacău, la finalul săptămânii trecute, au avut loc Campionatele Naţionale Universitare de Atletism, rezultatele evenimentului contând, totodată, şi pentru etapa a doua a Campionatului Naţional de seniori, tineret şi juniori. Printre sportivii care s-au regăsit pe podiumul de premiere au fost şi reprezentanţi ai Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, pregătiţi de antrenorii Augustin Iancu şi Robert Munteanu.
Astfel, la proba de 60 de metri masculin, Petre Rezmiveş a câştigat finala, cu timpul de 6.80 secunde, acesta, însă, nu a contat în ierarhia competiţiei universitare. De menţionat că Rezmiveş, al cărui club de bază este LPS Baia Mare, a fost primul român care şi-a îndeplinit baremul de calificare la Campionatul European în sală, cu aproape o săptămână înainte de întrecerea de la Bacău, competiţia continentală fiind programată în perioada 1-3 martie, la Glasgow, în Marea Britanie.
În clasamentul campionatului universitar, proba de 60 de metri a fost câştigată de ploieşteanul Costin Homiuc (foto), care s-a situat la o zecime în urma colegului său de la CSM Ploieşti, acesta reprezentând Universitatea Craiova.
De asemenea, proba de 400 de metri, atât la Universitare, cât şi la etapa a doua a Naţionalelor, a fost adjudecată de un sportiv legitimat la CSM Ploieşti, Cristian Radu, care a trecut linia de sosire cu timpul de 49.57 secunde, acesta reprezentând Universitatea Spiru Haret. Tot la această probă, David Năstase, trecut de curând la CSM Ploieşti, de la CSŞ Ploieşti, a obţinut medalia de bronz la Universitare, ocupând, totodată, locul al treilea în ierarhia generală, cu timpul de 50.24 secunde, atletul descoperit şi format de profesoara Maria Andrei (la Clubul Sportiv Şcolar) fiind student la Universitatea Ovidius Constanţa.
De asemenea, sportivii de la CSM Ploieşti, Mihai Lazăr şi Bogdan Oprina, au făcut parte din echipa campioană universitară la proba de ştafetă 4×400 metri (3:32.07 minute), de la Universitatea Craiova, în vreme ce un alt atlet al clubului ploieştean, Mihai Ursachi, a devenit vicecampion universitar, cu ştafeta Universităţii Vasile Alecsandri Bacău (3:34.10 minute). Ar mai fi de spus şi faptul că Marius Dumitru, originar din Ploieşti şi atlet format la clubul din Slănic condus de antrenorul Gheorghe Muşat, a câştigat titlul universitar la proba de 1500 metri, cu timpul de 4:00.56 minute, reprezentând UBB Cluj.
Întrecerea de la Bacău a reprezentat ultima repetiţie înaintea etapei finale a Campionatelor Naţionale, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 6-7 februarie.