Uvertura „Zum Namensfeier” -„Sărbătoarea de ziua numelui” – în Do major, op. 115 de Ludwig van Beethoven este inclusă în programul ultimului concert al lunii ianuarie, anunțat de filarmonica ploieșteană. Aflată sub bagheta dirijorală a maestrului Walter Hilgers, orchestra simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești îl va avea ca invitat pe clarinetisul ploieștean Andrei Văleanu. Programul serii mai cuprinde Concertul în La major, K.V. 622, pentru clarinet și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, şi Simfonia nr. 1, în Mi bemol major, op. 28. Evenimentul se va desfășura pe data de 31 ianuarie 2019, începând cu ora 19.00.
Walter Hilgers este dirijor invitat permanent și director artistic onorific al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, dar și dirijor principal al Orchestrei Simfonice a provinciei Santa Fe din Argentina. Andrei Văleanu s-a născut in Ploiești, unde a început studiul pianului la 7 ani, la Liceul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești. În calitate de solist a fost prezent de cinci ori pe scena filarmonicii ploieștene.
Biletele, în valoare de 20 de lei (adult), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală și online, pe www.filarmonicaploiesti.eu.