- Cantitatea de zahăr din sânge este de obicei controlată de un hormon numit insulină. În cazul celor cu diabet, organismul nu produce insulină suficientă sau insulina produsă nu funcţionează corect. Acest lucru determină acumularea de zahăr în sânge. Nivelurile crescute ale zahărului din sânge pot duce la afectarea gravă a organelor dacă sunt lăsate netratate. În unele cazuri, testarea glicemiei poate fi de asemenea utilizată pentru testarea hipoglicemiei. Această condiţie apare atunci când nivelurile de glucoză din sânge sunt prea mici, potrivit CSID.
- Zincul este prezent în toate ţesuturile și necesar pentru o divizare celulară sănătoasă. În interiorul corpului acţionează ca un oxidant, luptând stoic împotriva radicalilor liberi și încetinește procesul de îmbătrânire. Ba mai mult, are un impact puternic și asupra echilibrului hormonal, de aceea, chiar și o carenţă mică de zinc poate spori riscul de diabet sau infertilitate. Dacă nu aveţi suficient zinc în organism, e posibil să vă confruntaţi cu stări de rău, oboseală cronică, lipsa concentrării, grea vindecare a rănilor, scrie Doctorul zilei.
- Dintre toate formele de hepatită, cea de tip A este cel mai puţin periculoasă, pentru că nu se cronicizează. În 2010, în ţara noastră s-au raportat 3.500 de cazuri de hepatită A, ceea ce ne-a clasat pe primul loc în UE. Potrivit statisticilor, până la vârsta de 20 de ani, aproape 90% din populaţie a făcut un episod de hepatită A. Virusul acestei forme de boală se transmite prin mâini murdare, prin consumul de alimente şi apă contaminate şi prin contactul cu persoanele infectate (sărut, toaletă, veselă folosită în comun). Riscul de infecţie este mai mare în vacanţă, când suntem mai neglijenţi cu spălatul pe mâini, potrivit Click.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok