•  Mâncărurile bogate în grăsimi, retenţia de apă și lipsa mișcării duc la apariţia celulitei. Însă, dintre toate, alimentaţia de zi cu zi este cea mai importantă, de aceea trebuie să-i acordaţi o atenţie sporită dacă vreţi să preveniţi apariţia aspectului neplăcut de coajă de portocală al pielii, scrie Click.ro.
  •  Omega 6 sunt acizi grași esenţiali pentru sănătatea omului, însă organismul uman nu-i poate produce. De aceea, este important să îi luăm din alimentaţie. Alături de acizii grași Omega 3, aceștia ajută la buna funcţionare a creierului, la păstrarea memoriei, la dezvoltarea normală a întreg organismului, scrie Doctorul zilei.
  •  O boală misterioasă ce provoacă paralizie la copii a înregistrat anul acesta un număr record de cazuri în Statele Unite, au anunţat oficialii americani din domeniul sănătăţii, potrivit Associated Press, preluată de Hotnews.ro. În acest moment nu este clar ce îi determină pe copii să își piardă capacitatea de a își mai mișca faţa, gâtul, spatele, braţele sau picioarele, dar s-a observat că aceste simptome au tendinţa să apară la o săptămână după ce copiii fac febră sau boli respiratorii. Boala nu a provocat decese în acest an, dar a fost legată de un deces anul trecut și este posibil să mai fi provocat și altele, anterior.
    De asemenea, centrele unde au fost îngrijiţi acești copii spun că paralizia în cazul lor este de durată și, uneori, au nevoie să fie conectaţi la aparate pentru a putea respira. Boala amintește de poliomelită, care provoacă de asemenea paralizie și a afectat, în Statele Unite, zeci de mii de copii anual, înainte ca vaccinul antipoliomelită să devină disponibil în anii ’50 ai secolului trecut. În actualele cazuri de îmbolnăviri însă, specialiștii au exclus poliomelita, spunând că nu au găsit nicio dovadă a acestui virus. Evoluţia cazurilor de îmbolnăviri a putut fi urmărită până în anul 2012, când în California au fost observate trei cazuri de slăbiciune a membrelor. Primul val de îmbolnăviri confirmate a venit însă în anul 2014, când au fost raportate 120 de cazuri. Un alt mare val s-a înregistrat în 2016, când au fost confirmate 149 de cazuri de îmbolnăviri. În anii 2015 și 2017, cazurile au fost rare și nu este clar din ce motiv. Anul acesta s-au înregistrat 158 de cazuri. Afecţiunea a fost denumită mielită acută flaccidă sau AFM, iar specialiștii suspectează că este provocată de un virus denumit EV-D68. Un virus care provoacă boala „rămâne principala ipoteză”, a declarat un membru al grupului de lucru format din specialiști care studiază această boală. Există însă și voci care susţin că valurile de îmbolnăviri și răspândirea acestui virus nu au coincis în toţi anii, iar testarea bolnavilor nu a confirmat prezenţa virusului la toate cazurile.