N.D.

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti păstrează tradiţia de a fi gazdă, în calitate de organizator, a numeroase manifestări ştiinţifice, multe dintre acestea cu caracter naţional.
Astfel, în perioada 21-23 noiembrie, Societatea Antreprenorială Studenţească şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul UPG Ploieşti organizează Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti cu tema “Sursele de energie în dezvoltarea şi administrarea afacerilor durabile”. Aflat la a doua ediţie, evenimentul este inclus în proiectul aniversar „70 de ani de tradiţie, profesionalism, performanţă”, având în vedere faptul că, săptămâna trecută, într-un cadru festiv, a fost marcată împlinirea a şapte decenii de la înfiinţarea UPG Ploieşti. Deschiderea oficială a manifestării menţionate este programată mâine, începând cu ora 11:00, în Amfiteatrul AP9.
Totodată, în paralel cu această acţiune, se derulează şi proiectul „SAS-UPG- Motor de dezvoltare a competențelor antreprenoriale ale tinerilor SMART”, finanțat de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, Fondul de Dezvoltare Instituțională. Astfel, în perioada 22-23 noiembrie, la UPG Ploieşti se va desfășura Concursul naţional studenţesc „Simulatorul de business- Educație managerială prin educație digitală în mediul academic”. Scopul proiectului este cel al dezvoltării capacităţii studenţilor de a elabora planuri de afaceri viabile în vederea pregătirii pentru piaţa muncii. Astfel, vor intra in competiție directă echipe de studenți de la mai multe centre universitare din țară, concursul urmând să se desfăşoare pe o platformă de simulare on-line, utilizată pentru evaluarea și antrenarea abilităților manageriale, pe baza unor scenarii privind desfășurarea activității unei organizații economice.
Potrivit organizatorilor, prin participarea la această competiţie, tinerii participanți își vor putea îmbunățăți capacitatea de a lua decizii în condiții de stres; abilitatea de a coordona și conduce o echipă; capacitatea de a diagnostica un context și de a adopta soluții adecvate; abilitățile de lider și cele de adept proactiv; delegarea și comunicarea în cadrul echipei.