• Pedicuţa, o plantă care se aseamănă cu un mușchi mereu verde, crește în pădurile de brad și fag. Cercetătorii europeni apreciază și recomandă această plantă pentru proprietăţile sale terapeutice: antireumatice, antitumorale, diuretice și purgative. Tratamentele cu pedicuţă sunt benefice în afecţiuni grave precum ciroza, hepatita, litiaza renală, dar și în căderea părului și transpiraţia excesivă. Totodată, tratamentul cu pedicuţă și-a dovedit eficienţa în combaterea dependenţei de alcool, de nicotină și de medicamente în exces, potrivit Click.
• Vremea are un efect profund asupra vieţii noastre, influenţând organismul, voinţa şi emoţiile, iar cei mai afectaţi de scăderea temperaturii şi de umezeală sunt copiii, vârstnicii şi persoanele care suferă de anumite boli cronice. Respectarea orelor de somn, evitarea suprasolicitării, petrecerea a cât mai mult timp în aer liber, sportul sau alimentaţia corespunzătoare – sunt câteva dintre recomandările făcute de specialişti, pentru a diminua sau combate efectele negative pe care schimbarea vremii le-ar putea avea asupra organismului, potrivit doctorulzilei.ro.
• Potrivit unui studiu realizat recent, consumul unui singur energizant poate conduce la contractarea vaselor de sânge ale tinerilor.Cercetătorii au descoperit că aceste băuturi, pline de cafeină și zahăr și foarte populare printre adolescenţi și copii, pot duce la îngustarea anumitor artere, iar în timp, la accident vascular cerebral. La studiu au participat 44 de studenţi în vârstă de 20 de ani. Vasele lor de sânge au fost testate înainte și la 90 de minute după ce au consumat 500 ml de băutură energizantă. Energizantele pot conţine 160 mg cofeină, deși limita pentru un copil de 11 ani este de 105 mg, scrie Unica.