• O nouă terapie genetică poate transforma anumite celule cerebrale gliale în neuroni funcţionali, ceea ce ar ajuta la regenerarea creierului după un accident vascular cerebral ori în cazul apariţiei bolilor Parkinson sau Alzheimer. Într-o serie de studii pe animale, o echipă de cercetători de la Penn State, condusă de Gong Chen, a dezvoltat o nouă terapie genetică ce poate reprograma celule gliale – celulele care înconjoară fiecare neuron şi care pot fi activate atunci când mor neuronii – transformându-le în celule neurale funcţionale, scrie Science Daily, citat de Descoperă.
• Recent, compania Google a dezvoltat un algoritm IA care poate depista cancerul de sân metastatic cu o precizie de 99%. Mai mult decât atât, software-ul este capabil să identifice atât locaţia exactă a tumorii, cât și a altor regiuni suspicioase. În momentul în care algoritmul va fi implementat în diverse activităţi clinice, LYNA (Lymph Node Assistant) va reprezenta un real ajutor pentru medicii patologi. Nu numai că va asigura o precizie mai mare a diagnosticării, dar va reduce și timpul efectiv al acestui proces, potrivit doctorulzilei.ro.
• Postul intermitent, cunoscut şi ca Intermittent Fasting, este unul dintre cele mai populare concepte în tendinţele din fitness şi sănătate. Acesta este una dintre cele mai eficiente alternative ale curelor de slăbit, iar multe dintre vedetele de peste Ocean o includ în ”meniu” pentru a-şi simplifica şi îmbunătăţi stilul de viaţă. Multe studii arată că postul intermitent are numeroase efecte asupra creierului şi corpului şi chiar ajută persoana respectivă să trăiască mai mult, scrie CSID.ro.
• În 2012, un grup de cercetători din Marea Britanie și Germania a analizat ce sunet afectează cel mai mult creierul uman. Cercetătorii au analizat ce se întâmplă în creierul a 16 participanţi în timp ce aceștia ascultau diferite sunete enervante. Prin urmare, iată care sunt sunetele pe care participanţii le-au considerat cele mai enervante: • Bătaia unei furculiţe pe un pahar • Scârţâitul cretei pe tablă • Bătutul cuielor • ţipetele feminine, scrie DivaHair.