•  Între persoanele care sunt tratate pentru hipertensiune arterială, considerată o boală silențioasă care pentru mult timp poate fi asimptomatică, cele care au gingii bolnave au un nivel al tensiunii cu 2-3 mmHg (miligrame de mercur) mai ridicat decât cele care nu au probleme cu gingiile, precum şi o probabilitate mai mică să o ţină sub control cu tratament. În urma controlului stomatologic, s-a constatat că 52% aveau boală periodontală, o boală inflamatorie cronică a ţesutului din jurul rădăcinilor dinţilor, care este asociată şi cu o stare inflamatorie la nivelul organismului, potrivit Digi24.
  •  Boala mână-picior-gură va putea fi mai uşor combătută în viitor. Se pare că în prezent se lucrează la un vaccin care ar ajuta la prevenţie şi, astfel, se vor împuţina cazurile. Infecţie extrem de contagioasă, aceasta se poate răspândi prin secreţii precum saliva şi fecalele. Aceşti efluenţi corporali sunt încărcaţi cu virus, deoarece se reproduc în gură, gât şi în tractul digestiv. Blisterele (băşicile) apărute în urma virusului pot conţine particule virale, dar nu se consideră că acestea ar reprezenta o sursă majoră de transmitere, potrivit CSID.
  •  Uleiurile și semințele scad colesterolul, dar îngrașă. Așadar, introduceți în alimentație uleiuri vegetale presate la rece și semințe de tot felul, dar atenție la cantitate. Dr. Mihaela Posea, medic nutriţionist, precizează că: mai mult de un pumn, două de semințe maximum pe zi și o lingură, maximum două de ulei de floarea-soarelui sau de măsline nu sunt recomandate, pentru că apoi trecem în partea în care ajutăm organismul să câștige în greutate și nu ne dorim acest lucru.Dacă aveți colesterolul mărit, evitați grăsimile de tip saturat. Acestea se găsesc în carnea grasă precum ceafa de porc, kaiserul, șunca, pielea de pui, potrivit Digi24.