• Conopida este bogată în proteine, fosfor, potasiu şi tot complexul de vitamina B, vitamina C, mangan, astfel că ea are numeroase beneficii asupra organismului. Conopida se poate prepara în foarte multe moduri, dar cel mai indicat, spun nutriţioniştii, este să o consumăm crudă. Adăugată în alimentaţia zilnică, această legumă scade riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau cancerul. De asemenea, conopida conţine substanţe importante pentru ficat, scrie doctorulzilei.ro.

• Vremea rece şi înnorată ar putea creşte riscul apariţiei unui infarct, conform unui nou studiu. În cadrul celui mai amplu sondaj de acest tip au fost analizaţi peste 274.000 de pacienţi din Suedia, care au suferit unul sau mai multe infarcte între anii 1998 şi 2013. În cadrul studiului a fost descoperit că incidenţa infarctelor creşte atunci când temperatura aerului şi presiunea atmosferică sunt scăzute, viteza vântului este mai mare, iar lumina solară poate fi observată rareori, potrivit Descoperă.
• Mulţi sunt cei care cred că responsabil pentru apariţia diabetului este zahărul, însă nu alimentul în sine este periculos, ci cantitatea mare de produse dulci consumate. Unele persoane preferă să renunţe la micul dejun în favoarea unui suc de fructe, pe motiv că este mai sănătos şi au mai multe şanse să slăbească. Dar, un fresh este făcut din două sau trei portocale. După doar un pahar cu suc proaspăt stors, am bifat deja cantitatea de glucoză necesară pentru 24 de ore. Sucul de fructe este dăunător pentru că înseamnă foarte multă glucoză, potrivit Adevărul.