•  Dieta mediteraneană a fost asociată, în mod repetat, cu beneficiile pentru sănătate, printre care şi reducerea riscului de boli de inimă. Cu toate acestea nu e clar ce anume o face atât de bună. Se ştie doar că principalele sale componente – fructele şi legumele proaspete, carnea de pasăre şi peşte, grăsimile vegetale – toate au efecte benefice asupra organismului bine documentate, potrivit Doctorul zilei.
  •  Strugurii proaspeţi, mustul, oţetul din vin şi, bineînţeles, vedeta acestui lanţ, vinul– toate dau vitalitatea de care e nevoie în această perioadă a anului. Strugurii sunt pe locul al doilea în topul fructelor cele mai cultivate din toată lumea, imediat după portocale. Oamenii au descoperit o varietate de moduri pentru a le exploata proprietăţile gustative şi nutritive, astfel încât să extragă din boabe cât mai multe beneficii, potrivit Click.
  • Creierul uman este alcătuit 60% din grăsime, adică acizi grași Omega 3. Țesutul cerebral abundă în acizi grași Omega 3. Materia cenușie este alcătuită și ea din acizi grași Omega 3. Este așadar esențială pentru structura normală și buna funcționare a creierului uman. Acizii grași Omega 3 facilitează comunicarea dintre celulele creierului. Pentru ca un impuls nervos să treacă de la un neuron la altul, trebuie să pătrundă prin membrana celulei care împrejmuiește neuronul, potrivit Doctorul zilei.