- Dacă sunteţii consumatori de ceai verde, probabil că aţi observat că de când beţi această băutură, poftele s-au diminuat, iar metabolismul este mult mai rapid. Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, ceea ce crește rata arderilor metabolice, potrivit Doctorul zilei.
- Balonarea, crampele abdominale, diareea sau constipația pot fi semne ale intoleranței la gluten, dacă sunt la ordinea zilei. Mulți asociază aceste simptome cu alte afecțiuni, iar uneori, pacienții sunt greșit diagnosticați cu Sindromul colonului iritabil. Ce trebuie făcut? Analize amănunțite, care să clarifice diagnosticul. Intoleranța la gluten poate duce și la slăbire, și la îngrășare. De asemenea, există o legătură directă între intolerața la gluten și problemele hormonale care se manifestă printr-un ciclu menstrual neregulat, sindrom premenstrual, fluctuații de greutate și probleme de somn. Aceste manifestări sunt exacerbate la pubertate, în timpul sarcinii și la menopauză, potrivit Libertatea.
- Cardamonul este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, prețul lui fiind depășit doar de șofran, vanilie și trufe, fiind considerat “regina condimentelor” în India.Ca şi ghimbirul, din a cărui familie face parte, cardamomul combate multe probleme digestive. Folosiţi-l pentru a combate greaţa, aciditatea, balonarea, arsurile de stomac, lipsa apetitului sau constipaţia! Se administrează 3 căni de ceai pe zi, potrivit Click pentru femei.
- O cană de suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a reduce riscul de complicaţii la persoanele cu tensiune arterială crescută. Sfecla poate fi considerată un super-aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este o sursă excelentă de vitamine şi fibre şi reprezintă un ingredient gustos în bucătăriile lumii. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor, potrivit Gândul.