
- Cei care suferă de aritmie se simt mereu obosiţi, se plâng că au capul greu, palpitaţii, sufocare în piept și pot chiar leșina. Nu este însă de neglijat, fiindcă o asemenea stare poate ascunde o fibrilaţie atrială, cauză majoră de accident vascular cerebral. Fibrilaţia atrială este cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac, fiind a doua cauză de accident vascular cerebral (AVC ischemic acut), după hipertensiunea arterială, scrie doctorulzilei.ro.
- Fibroza pulmonară idiopatică este o boală subdiagnosticată în România. Aceasta este o boală cronică rară, a cărei cauză nu se cunoaşte şi care afectează plămânii, determinând în timp cicatrizarea acestora şi făcând din ce în ce mai dificilă respiraţia. “Fibroza pulmonară idiopatică duce la lipsa oxigenului, la invaliditate şi la deces în doar câţiva ani, având un potenţial malign similar cancerului pulmonar”, spune conf. dr. Irina Strâmbu, coordonatorul Grupului de Lucru de Pneumopatii Interstiţiale Difuze al Societăţii Române de Pneumologie, potrivit CSID.ro.
- Modul în care ne odihnim ne influenţează mai mult decât am crede. Atunci când nu ne odihnim suficient, consecinţele se pot vedea cu ochiul liber. Pe lângă cearcănele și ochii umflaţi care trădează lipsa somnului sau calitatea slabă a acestuia, sunt și alte consecinţe. Unul dintre efectele odihnei insuficiente este eliberarea hormonului stresului, cortizolul, care crește gradul de inflamare din corp și poate duce la probleme dermatologice. Mai mult, persoanele care au acnee sau eczeme pot observa înrăutăţiri la nivelul pielii atunci când nu dorm necesarul de ore, potrivit Libertatea.
- Ecografia clasică se face în 2D (adică 2 dimensiuni) şi oferă imagini şi trăsături plate (într-un singur plan). Ecografiile 3D (imagini în 3 dimensiuni integrate de un software de viteză ridicată) sunt utile mai ales în ecografia de sarcină, pentru diagnosticarea unor modificări anatomice, de altfel greu de văzut, dar şi în patologia tumorală (cancer), unde ne furnizează informaţii despre legătura cu ţesuturile şi organele vecine, inclusiv cu vasele de sânge, potrivit descopera.ro.
- Carnea de vită combate anemia. Dacă mâncaţi cantităţi moderate şi alegeţi bucăţile mai slabe, vita va fi un aliat nutritiv, în primul rând datorită proteinelor sale de calitate. Cele mai slabe bucăţi de vită ( mai slabe decât celelalte) sunt capul de muşchi, fileul şi spata. Mineralele şi vitaminele. Vita conţine cantităţi mari de fosfor, fier, zinc, cupru, seleniu, dar şi vitaminele A, B1, B3, B5, B6, B9, B12 şi D. Antianemic. Carnea roşie, bogată în fier, combate anemia. Fierul provenit din carne este mai uşor asimilabil decât cel din alte surse, în proporţie de 15- 30% comparativ cu cel din vegetale, care se asimilează în proporţie de 10%, potrivit CSID.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok