• ”Carnea roșie este un personaj negativ pentru bolile de inimă, a declarat Gary Fraser, profesor în sănătatea publică, pentru Business Insider. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, care mâncau mai multe proteine din carne, și-au dublat riscul de a dezvolta boli cardiace mortale, în timp ce participanții care au consumat mai multe nuci și semințe și-au ajutat inima, scăzând considerabil riscul de a dezvolta aceleași probleme de inimă. “O varietate de nuci, consumate în cantități mici în fiecare zi, va scădea colesterolul LDL din sânge care este colesterolul rău”, a mai adăugat profesorul. Conform acestuia, 10-14 nuci, alune, sau alte semințe consumate zilnic sunt tot ceea ce trebuie, potrivit Click sanatate.
• Fiecare schimbare de anotimp are impact asupra noastră. Epuizarea psihică şi fizică, starea de nelinişte şi anxietatea pot deveni acute odată cu venirea toamnei, concretizându-se în ceea ce numim “depresie sezonieră“. Condiţiile atmosferice reprezintă doar o parte dintre factorii declanşatori în acest tip de depresie. Ceea ce afectează substanţial sunt alţi factori precum: programul de lucru excesiv de aglomerat şi atmosfera tensionată la serviciu, deprivarea corpului de odihna calitativă şi de alimentaţie corespunzătoare, lipsa de activităţi relaxante şi sport, relaţiile personale şi cele sentimentale tensionate sau despărţiri în această perioadă, potrivit CSID.
• Compuşii chimici din vasele de gătit pot duce la creşterea în greutate. Chimicalele precum perfluoroalkyl şi polyfluoroalkyl (sau PFAS-uri), găsite în mediu, duc la creşterea în greutate, dar acelaşi studiu realizat de cercetătorii de la Harvard Medical School arată că dieta şi exerciţiile fizice combat efectele negative ale compuşilor chimici. Cele două substanţe menţionate mai sus sunt chimicale sintetice care au fost folosite într-o varietate de produse, precum vasele de gătit, produse de împachetat mâncare şi produse de curăţat. Acestea se pot acumula şi pot rămâne vreme îndelungată în organism, iar până acum studiile au asociat expunerea la PFAS cu anumite probleme de sănătate, bolile tiroide şi maladii la sistemul reproducător, potrivit Descoperă.