F. T.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” Prahova anunță continuarea recrutărilor pentru admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti din rândul celor care vor să îmbrace uniforma de pompier. În sesiunea programată pentru începutul anului viitor se candidează pe 300 de locuri (subofițer de pompieri și protecție civilă – 275 de locuri și maistru militar auto – 25 de locuri). În plus, candidaţilor de etnie romă le sunt alocate două locuri în calificarea „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă”. Durata studiilor postliceale este de 1 an.
Cererile de înscriere la concursul de admitere se depun la sediul instituției din strad Rudului nr. 96, până la data de 23.11.2018, în intervalul orar 9:00 – 15:00.
Potrivit unui comunicat de presă al ISU Prahova, “în vederea susţinerii concursului de admitere, candidaţii declaraţi „apt” din punct de vedere psihologic şi medical se înscriu la sediul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, în perioada 10.01.2019 – 21.01.2019“.
Printre condițiile și criteriile care trebuie îndeplinite de către candidați se numără: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concurs; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concurs; să fii obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9.00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului.
Candidații trebuie să completeze dosarul de recrutare până la data de 21.12.2018, iar în vederea susţinerii concursului de admitere candidaţii declaraţi „apt” psihologic şi medical se vor înscrie la sediul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, în perioada 10.01.2019 – 21.01.2019.
Persoanele interesate pot accesa pagina de internet a instituției (www.isuprahova.ro) sau pentru informaţii suplimentare, cu privire la organizarea recrutării şi depunerea documentelor, în timpul programului normal de lucru, la Serviciul Resurse Umane al inspectoratului, tel. 0244/27102, 0244/27006.