Muzeul Petrolului, secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, organizează astăzi, la orele 10.00, expoziția cu tema „Istoria petrolului prin ochi de artist”, cu prilejul împlinirii a 110 ani de la nașterea artistului Otto Barabas –Teleajen.
În bogata și diversa colecție a marelui pictor și grafician se remarcă o serie de lucrări realizate pe baza studierii literaturii de specialitate și la fața locului, care prezintă o incursiune în istoria trecută și prezentă a petrolului românesc. Expoziția cuprinde lucrări semnate de Otto Barabas-Teleajen și documente referitoare la viața și activitatea sa.
S-a menţionat că acest eveniment este considerat a fi şi un omagiu adus petroliștilor, sărbătoriți în fiecare an pe 8 septembrie, de ziua nașterii protectoarei lor, Sfânta Maria.

O nouă ediţie „Noaptea la Zoo”YOO

Administraţia Parcului Memorial Constantin Stere a anunţat că va organiza o nouă ediţie a evenimentului “Noaptea la Zoo”. Aflată la a cincea ediţie, manifestarea va avea loc pe data de
14 septembrie, începând cu ora 18.00, şi va include şi un spectacol susţinut în colaborare cu Casa de cultură a studenţilor din Ploieşti, Teatrul “Toma Caragiu” şi Filarmonica “Paul Constantinescu”. Intrarea este liberă.