Marian Dima, Cristian Sbârnea

Dacă sâmbăta trecută a fost mare sărbătoare, Nașterea Maicii Domnului, iată că, duminica trecută, la Comarnic s-a sărbătorit „nașterea” echipei de fotbal Olimpia Comarnic, care continuă, după mai bine de două decenii, tradiţia fotbalistică întreruptă brusc, ilogic.
Iar iubitorii fotbalului din Comarnic au acum „obiectul munciii” şi, sperăm noi, şi cu ce să se mândrească, în viitorul apropiat, pasiunea, optimismul şi speranţele fiind la cote înalte, odată cu acest nou început.comarnicb
A fost o zi extraordinară , la acest eveniment sportiv fiind prezente personalități marcante ale Comarnicului și județului în frunte cu senatorul Emanoil Savin căruia i s-au alăturat domnul primar Sorin Popa, vicele Mihai Savu și vicepreședintele Asociației Județene de Fotbal, domnul Teodor Negoiță.
În prezența unui numeros public, venit, cu mic cu mare, să asiste la acest eveniment sportiv, sărbătoarea a început cu decernarea de către Primăria Comarnic și Consiliul local a unor diplome și medalii foștilor fotbaliști care au scris istorie fotbalului comărnicean (vezi foto), împuternicit fiind domnul primar Sorin Popa alături de domnul senator Emanoil Savin, acesta donând mingi și echipament sportiv noii echipe.
Trebuie să subliniem că ziua de duminică a avut și o încărcătură emoțională mai aparte pentru cei vârstnici și mai puțin vârstnici pentru că ei nu pot uita duminicile când pe acest stadion evolua echipa Vulturul Comarnic și mai apoi Cimentul Comarnic.
Comarnicul a dat numeroși fotbaliști care au evoluat prin mai toate diviziile la diferite cluburi printre aceștia numărându-se bobeurul-fotbalist Ion Panțuru, trecut la cele veșnice, nu de mult timp, singurul medaliat olimpic la Jocurile Olimpice de iarnă, fotbalist la Carpați Sinaia, apoi Costică Rădulescu – jucător la Dinamo Brașov, Dinamo Bacău și Cluj-Napoca, cu jocuri în naționala României, antrenor spre sfârșitul vieții la Politehnica Timișoara în Divizia A, Ion Bidiuță – jucător în Divizia B la Flacăra Moreni, Ion Dulamă – fundaș de valoare la Carpași Sinaia, Alexandru Stănică – atacant la divizionara secundă Minerul Moldova Nouă, Carol Botorogea – jucător la Tractorul Brașov cu selecții la naționala de juniori mari, Ion Bârlă – fotbalist ce a evoluat la Drobeta Turnu Severin și Caraimanul Bușteni, Constantin Cotei – jucător la Poiana Câmpina, Ion Gălățeanu – atacant la Petrolul Ploiești în prima Ligă și nu în ultimul rând Mihail Marian – un fundaș aprig ce a activat multă vreme la Sportul Studențesc București în Divizia A, cu selecții în naționala României, toţi având, în diverse momente ale carierei lor şi fotbalul din Comarnic în „CV”.
Cei mai în vârstă şi-au adus aminte că apogeul fotbalului comărnicean a fost atins în perioada anilor ”80” atunci când, sub conducerea regretatului Constantin Rotilă alias ”Țepu”, echipa Cimentul Comarnic susținea meciurile de baraj pentru promovarea în elita fotbalului prahovean. Dar, n-a fost să fie, atunci, cine ştie, poate peste doar câţiva ani se va reuşi şi acest lucru!
Iată că, după aproape un sfert de secol, fotbalul renaște la Comarnic, duminica trecută, noua echipă Olimpia evoluând pentru prima oară pe noul, dar de fapt, vechiul stadion Vulturul, un rol însemnat la debutul pe propriul teren avându-l Primăria Comarnic, care a izbutit, cu mari eforturi, să aducă terenul în proprietatea autorităţii locale și să-l pună la dispoziția asociațiilor sportive din Comarnic.
Deschiderea programului fotbalistic a fost făcut de fostele glorii, care au întâlnit pe juniorii noii echipe Olimpia Comarnic. Chiar dacă scorul nu are importanță (să spunem că a fost 1-0 pentru juniori), toți cei prezenți au putut să-i revadă pe fostele vedete altfel decât îi știau, la final fiind făcută o fotografie de grup, un „arc peste timp” al generaţiilor de fotbalişti comărniceni.
A urmat meciul de debut pe propriul teren al echipei Olimpia Comarnic, meci contând pentru etapa a II-a a Ligii C, seria Câmpina, adversară fiind CS Șirna Tăriceni, iar arbitru Popișteanu Iulian, ajutat la cele două tușe de Drăgănescu Costin și Lepădatu Alexandru, observator fiind vicepreședintele AJF Prahova, Teodor Negoiță.
Înainte de începerea partidei, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria celor care nu mai sunt printre noi, startul jocului fiind dat de primarul Sorin Popa.
Încurajați de numeroșii susținători, echipa Olimpia care, după prima etapă, era lidera seriei, a început partida cu atacuri numeroase la poarta oaspeților, aceștia răspunzând cu contraatacuri tăioase ce au pus în dificultate apărarea gazdelor, la unul dintre acestea marcând primul gol și „tăcerea” s-a lăsat peste stadion, scorul de 0-1 menținându-se după primele 45 minute de joc.
Revenindu-şi după pauză, fotbaliștii comărniceni s-au năpustit peste adversari și încurajați de tribuna plină și-au creat numeroase ocazii de a marca, egalarea survenind repede după care au preluat conducerea (2-1) și, mai mult, s-au distanțat la două goluri(3-1), finalul aparținând oaspeților care au redus din diferență (3-2) la o gafă a defensivei gazdă, meciul încheindu-se cu victoria muncită și meritată a noii echipe Olimpia Comarnic (scor 3-2). În încheiere, ar mai fi de apreciat munca până la epuizare a câtorva oameni care au reușit să aducă terenul de joc dar și tribuna la parametrii optimi, aceștia fiind: Viorel Iordan, Ion Popa, Adrian Mitrea, Laurențiu Neagu, Adrian Bârlă, Mihai Floștoiu la care se adaugă şi sponsori din localitate.