• 100 de grame de cartofi fierţi sau copţi conţin numai 68 de calorii, foarte multă apă şi carbohidraţi, care ne oferă energia zilnică de care avem nevoie. În cadrul acestei diete este foarte important modul de preparare a cartofilor. Când cartofii sunt preparaţi în coajă, fierţi sau copţi nu îngraşă, iar vitaminele şi mineralele sunt perfect conservate. Amidonul se transformă în zaharuri lente uşor asimilabile de organism, cu condiţia ca prepararea lor să nu dureze mai mult de 25 de minute. În plus, cartofii nu conţin grăsimi şi deci nici colesterol, potrivit Doctorul zilei.
  • Peştele este bun pentru creier, inimă, imunitate. Beneficiul pe care consumul regulat de peşte îl are asupra sănătăţii inimii este în mod covârşitor în concordanţă cu numeroase studii care indică riscuri reduse de atac de cord şi accident vascular cerebral. Beneficiile de stimulare a inimii sunt în mare parte atribuite acizilor graşi omega-3 care scad trigliceridele şi tensiunea arterială. Studiile de specialitate sugerează pur şi simplu consumul de peşte de două ori pe săptămână, indiferent de nivelurile de acid gras, ca sursă de proteine slabe, potrivit CSID.
  • Potrivit unui studiu, dormitul copilului sub trei luni în pat cu părinţii implică o creştere de cinci ori a riscului de apariţie a Sindromului de Moarte Subită (SMSS). Apoi bebeluşul e expus riscului de sufocare accidentală sau poate cădea din pat, îşi poate prinde mâna între pat şi saltea, sau se poate supraîncălzi. Un alt dezavantaj e că, pe termen lung, cel mic se va obişnui să doarmă cu părinţii în pat şi va fi greu de dezobişnuit. Nici adulţii nu se vor odihni bine noaptea, iar intimitatea lor va avea de suferit, potrivit Click.