
- Datorită conţinutului mare de apă, pepenele galben este un bun detoxifiant, având proprietăţi diuretice şi revigorante. De asemenea, stimulează digestia şi apetitul. Prin acţiunea diuretică, laxativă şi detoxifiantă, este recomandat în caz de anemie, constipaţie, gută, reumatism, calculi renali, probleme ale vezicii urinare şi boli de piele, cum ar fi acneea şi eczemele, potrivit csid .ro.
- Multe boli de ficat pot trece neobservate pentru un timp, până când se agravează și devin tot mai greu de tratat. Dacă veţi curăţa ficatul regulat, puteţi să scădeţi riscul îmbolnăvirii. Iată o reţetă naturală care vă va ajuta să vă detoxificaţi ficatul: o mână de frunze proaspete de mentă; suc de lămâie, plus coaja de la o lamaie, suc de portocale; apă filtrată, miere după gust, potrivit sanatate.bzi.ro, preluat de AMPress. Puneţi apa la fiert și adăugaţi frunzele de mentă. Lăsaţi la fiert timp de 5 minute, apoi îndepărtaţi de pe foc și lăsaţi la răcit. Adăugaţi coaja de lămâie, sucurile de lămâie și portocală și miere după gust. Consumaţi această băutură caldă sau rece, câte un pahar pe zi.
- Dietele sărace în grăsimi nu reduc bolile de inimă și nu vă ajută să trăiţi mai mult pentru că adevaraţii inamici ai sănătăţii sunt carbohidraţii și zahărul, potrivit oamenilor de știinţă, citaţi de doctorulzilei.ro. “Avem nevoie de o campanie de sănătate publică la fel de importantă ca aceea pe care am avut-o în anii ’70 și ’80 care demoniza grăsimile saturate, ca să spunem că ne-am înșelat”, declara dr. James DiNicolantonio, cercetător în domeniul afecţiunlor cardiovasculare, la New York.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok